Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesi Köseilyas Mahallesi’nde, eğitim-idare binası ve hayvan hastanesi olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan, toplamda 6.500 m2’lik kapalı alana sahip “Akademik Hayvan Hastanesi” olarak hizmet vermesi planlanan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Gülsüm Özkan ve Hastane Merkez Müdürü (Başhekim) Doç. Dr. Halef Doğan tarafından karşılanan Vali Soytürk, merkezi gezerek merkezin planlanan faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Balıkçılar kahvaltıda bir araya geldi Balıkçılar kahvaltıda bir araya geldi

Vali Soytürk, yakın zamanda hizmete girmesi planlanan hayvan hastanesinin Tekirdağ’a, öğrencilere, hayvanseverlere ve hayvan yetiştiricilerine hayırlı olmasını temenni etti. 

“BİLİMSEL PROJE VE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK”

Hayvancılık yapan vatandaşlara da tıbbi destek sunacak olan merkezde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, hayvan hastalıkları ile ilgili bilimsel proje ve çalışmalar yürütülecek. 
Aynı zamanda Tekirdağ ve bölgedeki pet hayvanları, at ve çiftlik hayvanları ile egzotik ve yaban hayvanlarına kaliteli veteriner sağlık hizmetlerinin sunulması hedeflenmekte olan merkezde, teknik donanım olarak gelişmiş imkanları ve ilgili hayvanlara göre çeşitli muayene/operasyon bölümleri bulunuyor. 
 Ziyarete Vali Soytürk’ün yanı sıra Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak da katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi