Kahraman gazileri dinledi Kahraman gazileri dinledi

Konserde açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter; “Değerli hemşehrilerim, 31 Mart’ta sizlerin desteği ile iş başına geldik. Oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanı olacağız, içiniz rahat olsun. Belediyemiz yorgun, maddi olarak dibe vurmuş…Ekrem Başkan’ın dediği gibi ‘Heyecanımız var, gençliğimiz var’ ne yapacağız ne edeceğiz, o hizmeti size getireceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Elimizde sihirli bir değnek yok ama artık çok liyakatli, başarıya aç, tek hedefi Yeniçiftlik’e, Ereğli’ye, Sultanköy’e hizmet etmek olan Tekirdağ’ın en genç belediye başkanı var. Biz bunu sadece seçim vaadi olarak yapmadık. Açtık kucağımızı tüm Marmaraereğlisi’ni Yeniçiftlik’i, Sultanköy’ü, Yakuplu’yu, Çeşmeli’yi Türkmenli’yi tüm halkımızı kucakladık.” dedi.

Marmaraereğlisi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu sokaklara taştı. Bir festival havasında kutlanan bayrama katılan çocuklar , konserler, atölye etkinlikleri ve oyunlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Akşam gerçekleşen fener alayı ve konsere katılan vatandaşlar, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayram neşesine ortak oldu.
Marmaraereğlisi Belediyesi  tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçenin dört bir yanında etkinlik düzenlendi.  23 Nisan kutlamaları Atatürk Anıtı'ndaki resmi törende çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından sahil tören alanında Marmaraereğlisi Belediyesi’nin düzenlediği kutlamalar ile devam etti.
Çocuk Şenliği yapıldı
Sahil tören alanında çocuklar için büyük bir şenlik alanı oluşturulurken, minik misafirler için çeşitli stantlar da kuruldu. Etkinliklerde çocuklar bir yandan öğretici ve eğlenceli atölyelere katılırken bir yandan da macera parkurlarında kıyasıya yarıştı. Alanda çocuklarla bir araya gelen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, tüm gün çocukların eğlencesine ortak oldu.
Etkinliğin yapıldığı alana çocuklar aileleri eşliğinde akın ederken, etkinliğe katılanlara t-shirt ve Türk Bayrağı dağıtıldı. Etkinlikte kurulan stantlarda çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Palyaço ve maskotların gösteri yaptığı etkinlikte çocuklar gönlünce eğlendi.
23 Nisan Parkı açıldı
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter’in 23 Nisan’da çocuklara hediye etmek istediği, Yeniçiftlik Mahallesi’inde yapımı tamamlanan, 23 Nisan Parkı’nın açılışı ile kutlama programı devam etti. Açılışta konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkuter “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde, 23 Nisan Parkı’mızın açılışını gerçekleştirdik. 23 Nisan Parkı’mızı geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza armağan ediyoruz. İlçemizi çocuklarımız için daha yaşanılabilir bir hale getirmek için ilk adımımızı Yeniçiftlik Mahallemiz’de, beş gün gibi kısa bir sürede parkımızı tamamlayarak attık. İlçemize hayırlı olsun. ‘’ dedi.
Sultanköy Mahallesi'nde ise, Batı Marmara Spor Kulübü öğrencilerinin basketbol şovu büyük ilgi gördü. Palyaço, Boyama Etkinlikleri, Şişme Oyun Parkuru ve ikramlarla çocuklara 23 Nisan coşkusu yaşatmaya devam edildi.
Fener Alayı gerçekleşti
Kutlamalar Yeniçiftlik Mahallesi’nde devam etti. Fener alayı ile milli bayram kutlama coşkusu yurttaşlarımızla paylaşıldı . Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü. Fener alayına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bando Takımı’da eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan fener alayında her yaştan vatandaş, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.
Marmaraereğlisi Hamiyet ile coştu
Gecenin ilerleyen saatlerinde, fener alayıyla birlikte konser alanına akın eden kalabalık, Hamiyet ve Hasan Yılmaz’ın seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendi. Sahne performansları ve enerjileriyle izleyicileri coşturan sanatçılar, 23 Nisan ruhunu en yüksek sesle yaşattılar.
“Belediyemiz dibe vurmuş”
Konserde açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter; ‘’Çok kıymetli komşularım, çok kıymetli Yençiftlik’in; Atatürkçü, devrimci, ilerici kadınları, çocukları gençleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun. Bugün, TBMM’nin kuruluşunun 104. Yılı. Biz de bugün Yeniçiftlik’ten haykırıyoruz; ‘Sen çok yaşa Mustafa Kemal Atatürk!’ diyoruz. Değerli hemşehrilerim, 31 Mart’ta sizlerin desteği ile iş başına geldik. Oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanı olacağız, içiniz rahat olsun. Belediyemiz yorgun, maddi olarak dibe vurmuş…Ekrem Başkan’ın dediği gibi ‘Heyecanımız var, gençliğimiz var’ ne yapacağız ne edeceğiz, o hizmeti size getireceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Elimizde sihirli bir değnek yok ama artık çok liyakatli, başarıya aç, tek hedefi Yeniçiftlik’e, Ereğli’ye, Sultanköy’e hizmet etmek olan Tekirdağ’ın en genç belediye başkanı var.  Tekirdağ’ın en genç belediye meclis üyeleri var. Aday olduğum zamanda yaptığım bir hareket vardı. Biz bunu sadece seçim vaadi olarak yapmadık. Açtık kucağımızı tüm Marmaraereğlisi’ni Yeniçiftlik’i, Sultanköy’ü, Yakuplu’yu, Çeşmeli’yi Türkmenli’yi tüm halkımızı kucakladık. Sizlere baktığımızda, Serv Antlaşması’nı yapanları değil, Sevr Antlaşması’nı yırtıp atanları, Lozan Antlaşması’nı yapanları görüyorum. Sizlere baktığım zaman Mustafa Kemal Atatürk’e, Kuvayı Milliye’ye, sırtında top taşıyıp şehit olmuş analarımızı, bacılarımızı görüyorum. Gazilerimize ve şehit ailelerimize kocaman bir alkış istiyorum.’’ dedi
‘‘Halkımız milli bayramı kutlamayı özlemiş’’
Başkan Bozkurter sözlerine devam etti; ‘’Sizlere söz vermiştik. Yılar sonra bu beraberliği getireceğiz demiştik. Kahveden kahveye, evden eve, bu selamları artıracağız demiştik. Görüyorum ki soğuk havaya rağmen tek derdi huzur olan mutluluk olan çok kıymetli komşularımı yanımızda görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sabahtan itibaren ilçemizin dört bir yanında etkinliklerimiz oldu. Çok kısıtlı bir bütçemize rağmen gördük ki halkımız milli bayramı kutlamayı özlemiş, Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına sahip çıkmayı özlemiş. Ben de belediye başkanı olarak üstüme düşeni yaptım. Bu konser size ananızın ak sütü gibi helal olsun. ‘Güçlü başkan olacağız’ dedik. İşte güçlü başkanınız burada sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Sizi Allah’a emanet ediyorum’’. dedi.
Bu tarz etkinliklerin, toplumda birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiği, milli değerlere olan bağlılığı artırdığı belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter ilerleyen süreçte sosyal belediyecilik anlamında daha fazla etkinlik yapacaklarını dile getirdi.

Kaynak: Özge Ebecek