“19 Mayıs Türk halkının şahlanış günüdür” “19 Mayıs Türk halkının şahlanış günüdür”

Tekirdağ’da ilk kez düzenlenen şenlik, Hükümet Caddesi’nde kortej ile başladı. Korteje çok sayıda vatandaş katılırken, renkli görüntüler oluştu. 
Roman vatandaşlardan oluşan bando ekibi hareketli müzikler ile kalabalığı coştururken, yöresel kıyafet giyen kızlar vatandaşlara karanfil attı. Daha sonra sahilde oluşturulan alanda, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar hıdrellez ateşini yaktı. 

“ULUSAL DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ”
Volkan Nallar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
 “Göreve geldiğimiz gibi, 23 Nisan ile başladık. 19 Mayıs, Kiraz Festivali hazırlıklarımızı yaparken Benan Başkanımız ‘Kakava şenliği yapalım’ dedi ve ardından buna da güzel bir şekilde hazırlandık. Süleymanpaşa’da ilk defa düzenleniyor. İnşallah bundan sonra da ikinci ve ardından üçüncüsünü yaptıktan sonra geleneksel hale getirip ulusal düzeye kadar taşıyacağız. Her geçen sene daha da görkemli bir şekilde bu festivaller düzenlenecek çünkü Roman kardeşlerimiz her şeyin en iyisini hakkediyorlar. Sağ olsunlar her zaman da bizim yanımızda oldular. Bizler de ilkini başlattık inşallah hep beraber onlarla birlikte daha güzellerini yapacağız.’’ 

NALLAR VE YONTAR SAHNEDE OYNADI
Sahil dolgu alanındaki amfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte konserler, bando ve Roman dans gruplarının gösterileri sunuldu, vatandaşlar doyasıya eğlendi. Volkan Nallar ve Nurten Yontar da sahnede bir süre oynayarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Alana sığmayan vatandaşların bir kısmı etkinlikleri dışarıdan izlemek zorunda kaldı.

Kaynak: Abdullah Yalçın