Bu yaz “sineksiz” geçecek Bu yaz “sineksiz” geçecek

Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk şu ifadeleri kullandı:
“23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yokluklar ve güçlükler içinde Milli Mücadele'yi yönetmiş Yüce Türk Milleti'ni zaferlere taşımıştır.
104 yıl önce ortaya çıkan bu irade, vatan topraklarını işgalden kurtararak, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuştur.
"Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir." şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinen Milletimizin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.
Sevgili Çocuklar;
23 Nisan aynı zamanda sizlerin bayramıdır. Bu bayramın sizlere hediye edilmesi, aynı zamanda size görev ve sorumluluklar da yüklemiştir.
Sizler, gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, bilim insanları, siyasetçileri vb. olacaksınız. Cumhuriyetimizi daha ilerilere taşımak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için sizlere çok büyük görevler düşmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan, başkalarına saygılı bireyler olarak yetişmelisiniz.
Bizler de kurum ve kuruluşlarımızla en iyi şekilde yetişmeniz için gerekli destek ve alt yapının sağlanması konusunda büyük çaba içerisinde olacağız.
TBMM'nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyor, gözlerinden öpüyorum.
Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, vatanımızın bekası için canlarını feda eden Şehitlerimizi ve Birinci Meclisimizin üyelerini rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi