Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 
Dalgıç, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, geçmiş dönemde yapmış olduğu projelerden ve gelecek için planlarından, hedeflerinden bahsetti.
Konuşmasında Tekirdağ’daki spordan bilime, çevre kirliliğinden göçe birçok konuda düşüncesini dile getiren Dalgıç,  Tekirdağ’ın sorunlarından haberdar olduğunu ve hepsiyle ilgili projeleri olduğunu dile getirerek Tekirdağ’ı çok güzel yerlere getireceğinin sözünü verdi.
Dalgıç şunları söyledi:
“Konuşmama başlarken öncelikle kendimden bahsedecektim ama beni çok iyi tanıdığınızı biliyorum. Burada belki yeni gelen bir kaç arkadaşımız olduğu için, sadece kendimi biraz hatırlatacağım. Bildiğiniz gibi 3 ay 21 gün sonra bir önemli seçime gideceğiz. Bütün seçimlerimiz adeta bir yarış, ülkemizin kaderini tayin eden bir yarışma gibi olmaya başladı ve bu bakımdan da her seçiminin ayrı bir önemi var. Ben de bu sebeple bilgi birikimimi, tecrübemi Tekirdağ’ımız için kullanmak üzere yola çıktım. 
Ben, Cerrahpaşa mezunu bir Türk doktoruyum, beyin cerrahisi uzmanıyım. Tekirdağ SSK hastanesinde 4 yıla yakın başhekimlik yaptım. 2009 yılında da partimizden Tekirdağ belediye başkan adayı olarak gösterildim ve örgütümüzle birlikte güzel bir çalışma yaparak bu seçimi açık ara farkla kazandım. Bildiğiniz gibi bizden önceki dönemde AKP bir belediyeye sahipti. Tekirdağ’ın da bu vesileyle kaderinin değiştiğine inanıyorum. Ne yazık ki şu anda da yine Süleymanpaşa'da AKP’li bir belediye var…”

e61661a2-8022-4186-8850-2da0e8306e62
“KIZMADIK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETTİK”
Belediye başkanlığı sırasında aynı anda Trakya Belediyeler Birliğinin de başkanlığını yaptığını anlatan Dalgıç, şunları kaydetti:
“Bunu şunun için söylüyorum, Trakya Belediyeler Birliği önemli bir kuruluştur. Bu kuruluş bütün Trakya belediyelerinin birlikte olduğu bir örgüttü ve ben her ay bir ilçemizde toplantı yaptım. Dolayısıyla da Tekirdağ’ın tüm ilçelerini tanıma şansına da sahip oldum. 2014 yılına geldiğimizde Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olacağı haberini aldık ve Büyükşehir Belediyesi için de hazırlıklarımızı yaptık. Tüm daire başkanlıklarımız sorumluluklarını bildi, yetki alanlarını öğrendi ve bunlarla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Hatta Tekirdağ’ın tamamına yönelik bu çalışmalarımızı kitapçıklar halinde hazırladık. Daha sonra 2014’te  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de aday adaylığımı açıklamıştım. Hepinizin bildiği gibi de Merkez Yürütme Kurulu’ndan da adımız da çıkmıştı, basında da yer almıştı ve ben aynı gün, aynı gece yüzlerce binlerce tebrik telefonu da almıştım. Hayırlısı olsun, telefonu almıştım ama ertesi gün bir başka isim açıklandı ve yine de  “Bu partimizin kararıdır” dedik. Asla üzülmedik. Kızmadık ve çalışmalarımıza devam ettik. Belediyede çok büyük yeniliklere de imza attık yaptığımız çalışmalarla. Doktor olduğum için biliyordum, hastane atıkları ve evsel atıklar birleştirilip Muratlı Caddesi'ndeki o çöp dökülen yere gidiyordu. Vahşi depolama alanı deniyordu oraya.”
YAPTIKLARINI ANLATTI
“Hepiniz biliyorsunuz, o zamanlar yangınlar çıkıyordu. Biz de tıbbi atık sistemi kurduk . Böylece daha modern yöntemlerle çöp toplamaya başladık. Çok fazla sayıda projeyi gerçekleştirdik. Bunların da en önemlisi altyapının tamamlanmasıydı. Astbestli su borularının değiştirilmesi, kanalizasyon sisteminin ve atık su arıtma tesisinin kurulması için çok büyük gayret sarf ettim. Defalarca Ankara'ya bakanlıklarımıza gittim ve Japonya'dan kredi de alarak projelendirdim. Hiçbir şehri, atık arıtma tesisi olmadan modern olarak kabul etmezler. Maalesef bizim kanalizasyonumuz tam denize akıyordu. Yani bunun yapılması gerekiyordu ve biz projelendirdik. Bizden sonraki dönemde de bu tamamlandı. 51 Alay anıtını koyduğumuz bir yer vardı. Orası da çok kötü, çöplerin, moloz yılların döküldüğü bir alandı. Orayı düzenledik ama bitirmek kısmet olmadı. Oraya 57 aday anıtını koyduk, çok güzel bir heykel oldu fakat çok üzülerek söyleyeceğim; çok büyük bir alanı düzenlemek gerekirken,  bizden sonraki dönemde oraya el atılmadı. Çok üzülüyorum bunun için. Çünkü orası Trakya'nın en büyüklerinden, görselliği en güzel olan bir park olacaktı ama kısmet olmadı. Bundan sonra galiba yine bize kısmet olacak.”
“DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİNİ KURDUK” 

“Ayrıca üniversite hocalarıyla birlikte çalışarak deprem erken uyarı merkezleri kurduk. Tekirdağ sizlerin de bildiği gibi hızla kalabalıklaşan, göç alan bir il. Özellikle Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray taraflarında gerçekten büyük göç var. Sanayi bölgesi olması sebebiyle burada şehirleşmeyi mutlaka modern bir şekilde yapacağız. Yani önceden imar planlarının yollarının, parkların, sosyal alanların planlanarak medeni bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunun dışında ulaşımla ilgili projelerimiz var. Bunu zaten 2014’ten beri söylüyoruz: Bir metronun mutlaka ve mutlaka olması gerekiyor. 
“METRO YAPILMALI”
“Şunu biliyorsunuz nüfusumuzun çoğunluğu Süleymanpaşa'da oturuyor, Çorlu’da çalışıyor. Çorlu'da oturuyor, Çerkezköy'de çalışıyor. Herkesin kendine ait arabası var. Bu da trafik yoğunluğu oluşturuyor. Oysa ki birçok medeni ülkede bu sorun metro yoluyla halledilebilir diye düşünüyorum. Bu öncelikle ele alacağımız konulardan da biri olacaktır. Çok güzel sahillerimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün sahlimiz boyunca doğaya hiçbir zarar vermeden çok güzel sosyal ve turistik tesisler yapılabilir diye düşünüyorum.
Hepiniz biliyorsunuz ki Ergene’den zehir akıyor. Ben doktorluğum ve başhekimliğim sırasında da çevre planları ve çevre düzenlemesi toplantılarında defalarca bulunmuş biriyim. Ama bu sorun ne yazık ki  o yıllardan beri bir türlü çözülemedi. Bakanlık el attı ama olmadı. Bununla ilgili, bakanlıklarla beraber çalışacağımıza inanıyorum. Orayı tertemiz yapmamız gerekiyor. Çünkü oradan gelen sularla tarımda sulama da yapılıyor. Bundan sonra engellilerle ilgili çalışmalarımızı da arttıracağız. İlimizde engelli vatandaşlarımızın çok rahat ettiği bir şekilde yaşamalarını temin edeceğiz. Namık Kemal Üniversitesi çok hızlı, birdenbire büyüyen bir üniversite oldu. Fazlasıyla öğrenci geldi ve bu öğrencilerin gerek barınma olanakları, gerek ulaşım olanakları da çıkmaza girdi. Bu konuda üniversite ile bir işbirliği düşünüyorum. Bu işbirliği  ile üniversitemize birlikte güzel çalışmalar yapacağımızı ve öğrencilerimizi bir öğrenci kentinde rahat ettireceğimizi garantiliyorum.”
“SPORU TEŞVİK EDİCİ KARARLAR ALACAĞIZ”
 “Futbolun bahsedecek olursak ne yazık ki hiç bir takımımız liglere ulaşamıyor. Futbol olarak değil ama bazen değişik branşlarda özellikle judoda ve bazı branşlarda bireysel başarılar şehrimizden duyuyoruz ama onun dışında ne yazık ki spor alanında pek anılan bir il değiliz. Mutlaka teşvik edici kararlar alacağız. Tekirdağ’da isteyen herkesin spor yapması gerekiyor. Bunun için sahalar ve yüzme alanları araştırıp projelendireceğiz.Teknolojinin de  arkasında kalmayacağız. Yenilikleri mutlaka bilgisayar sistemlerinde göreceksiniz. Her türlü bilgiye de şeffaf olarak ulaşabileceksiniz.”
Dalgıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“ Değerli Tekirdağlılar Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi  muasır medeniyet seviyesinden asla şaşmadan insanlarımızın geleceğine ışık tutacağız. Tarihi eserleri koruyarak modern yaşam alanlarına sahip bir şehir olacağız. Doğayı ve çevreyi bozmadan ilimize değer katan turistik tesislere sahip, modern ulaşım imkanlarına sahip, nefes alan ve yaşam standartı yüksek bir Tekirdağ yaratacağız. Biz önderlik etmeye de yükümlüyüz. Biz örgütümüze el ele, kol kola Tekirdağlı vatandaşlarımızla hep birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Tekirdağ’ımızın çok güzel yerlere geleceğini ümit ediyorum ve başaracağımıza inanıyorum.”

5 bin 420 daireye yapı ruhsatı verildi 5 bin 420 daireye yapı ruhsatı verildi

chp-1

Kaynak: Özge Ebecek