Kürk Mantolu Madonna Çorlu’da sahnelenecek Kürk Mantolu Madonna Çorlu’da sahnelenecek

Cem Avşar, Çorlu Belediyesinin Meclis kararıyla hayvan bakım evi tesisi yaptırmak için talep ettiği yere onay verilmemesini Meclis gündemine taşıdı.
Türkiye Büyük Millet konuşma yapan Avşar, mahalli müşterek ihtiyaçları birlikte gidermeyle yükümlü kamu kurumlarının aralarında işleri zorlaştırmak, yokuşa sürmek en hafif tabiriyle “halkı hizmetten mahrum bırakmak” olduğunu, ilgililerin bu kararı tekrar gözden geçirip, başka kaygılar değil, kamu yararını gözetme kaygıları taşımaları gerektiğini söyledi.

Avşar, Çorlu Belediye Başkanlığı’nın, 2 Eylül 2024’te Sahipsiz ve Güçten Düşmüş Hayvanların Korunması Kanunu kapsamında “Hayvan Bakım Evi Tesisi” yapmak üzere Belediye Meclisinden karar aldığını ve uygun yerlerin belirlendiğini, Çorlu’da bu proje için uygun olduğu düşünülen yerlerin tahsisi için Belediye Meclisinden aldığı bu kararı İlçe Milli Emlak Müdürlüğüne yazıyla bildirdiğini belirtti.

Avşar, “Cevabi yazıda adeta bin dereden su getirircesine talep edilen hiçbir yer için ‘uygundur’, yanıtı alınmamıştır” diye konuştu.

Söz konusu yazıda Belediye Meclisinin talep ettiği yerlerden biri olan ve Ağıltepe’nin rezerv yapı alanı kapsamına alındığının bildirildiğini, ancak belediye yetkililerinin bu konuda daha önce kendilerine gelen herhangi bir bilgi olmadığını ifade ettiklerini aktaran Avşar, “Yerel yönetimlerin gerek belediye tarafı gerekse merkezi yönetimin taşra teşkilatı- mahalli müşterek ihtiyaçları birlikte gidermeyle yükümlü kamu kurumları arasında işleri zorlaştırmak, yokuşa sürmek en hafif tabiriyle ‘halkı hizmetten mahrum bırakmaktır” diye konuştu.

‘İlçe Milli Emlak Müdürlüğünün bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğine dikkati çeken Avşar, “Başka kaygılar değil, kamu yararını gözetme kaygıları taşımalarını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi