AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş ve Koordinatör Milletvekili Abdullah Doğru ile Genel Merkezi’ne giden adaylar değerlendirmeye tabi tutulmuş, ardından Süleymanpaşa’da Nusret Mandacı, Şarköy’de Ersin Ersoy, Muratlı’da Savaş Derviş Eskicioğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı görevine atanmıştı. Atamaların ardından Süleymanpaşa İlçe Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi. 

“İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK”
Törende konuşan Eski Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şirzat Filiz, yaklaşık 5 yıl ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu, son bir yıldır da ilçe başkanlığı yaptığını anımsattı. 
Görev süreleri boyunca seçimler dolayısıyla bir yorgunluk hissettiğini aktaran Filiz, “İl Başkanımla bu konuları istişare ettik. Kongre süreci de geldiği için, kongrede aday olmayacağımı belirttim. Yeni taze kana ihtiyaç vardı. Değerlendirme sonucu Nusret Mandacı başkanıma bu görev verildi” dedi. 

Yerel seçimlerde Süleymanpaşa’da istedikleri sonucu alamadıklarını belirten Filiz, “AK Parti’de hedefler bitmez. Her zaman Süleymanpaşa’da birinci parti olmak için çalışıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesini kazanmak istiyoruz. Bu konuda yeni başkanımız çalışacak, biz de elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu. 

“HALKIMIZ BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ”
Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevine atanan Nusret Mandacı ise istişareler ve temayülden sonra ilçe başkanı olarak görevlendirildiğini söyledi. 

Partisinde geçmişten bugüne birçok görevlerde bulunduğunu aktaran Mandacı, şöyle devam etti:
“2023 ve 2024 seçimlerini atlattık. Yerel seçimlerde Süleymanpaşa özelinde istediğimiz sonuçları alamadık. Çalışmamıza, gayretimize rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. Bundan sonraki süreçte böyle bir karar alındı. Şirzat Başkanımız ve ekibi çok zor bir zamanda önemli bir görev almıştı. Çok kısa sürede sahaya indiler. Gökhan Başkan ile kapı kapı gezip oy istediler fakat halkın takdiri bu yönde oldu. Halkımız bize muhalefet görevi verdi. Bundan sonra halkımızın kararına uyarak muhalefet görevini yerine getireceğiz.”
Mandacı, önümüzdeki ay kongre sürecinin başlayacağı bilgisini de verdi. 

5 yılda 50 yeni üzüm çeşidi adayı geliştirildi 5 yılda 50 yeni üzüm çeşidi adayı geliştirildi

KÜSKÜNLERLE BARIŞILACAK
Mandacı, geleceğe yönelik AK Parti Genel Merkezi’nin ürettiği politikalar ve önlerine koyduğu bazı yol haritaları bulunduğunu dile getirdi.  
Bu yol haritaları doğrultusunda çalışmalarını yürüteceklerinin altını çizen Mandacı, “Bunun başında sandığa götüremediğimiz seçmenlerimiz, bize gönül vermiş üyelerimiz var. Geçmişte bizlerle yol almış, bizimle  beraber yönetimlerde görev almış, gerektiğinde bayrak, gerektiğinde pankart asmış, bazen başka görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızla hemhal olmak istiyoruz. Gönül köprülerimizi büyütmek istiyoruz. Bu kardeşlerimizin yol yürüme heyecanını tekrar yükseltmek istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu” ifadelerini kullandı.

“KAVMİYETÇİ TUTUM BİZE YAKIŞMAZ”
Mandacı, Süleymanpaşa’da yaşayan herkesle aynı güneşin altında yandıklarını, aynı yağmurun altında ıslandıklarını dile getirdi. 
Kavmiyetçi bir tutumun kendilerine yakışmayacağının altını çizen Mandacı, şunları kaydetti:
“Biz büyük bir partiyiz ve Süleymanpaşa’yı tüm mahalleleriyle beraber, tüm demokratik yapılarını içerisine alacak şekilde, büyük bir aile olarak görüyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Allah’ın izniyle 2004 yılında Ahmet Aygün Başkanımızın Tekirdağ’da yaptığı gibi, 2019 yılında Cüneyt Yüksel başkanımızın Süleymanpaşa’da yaptığı gibi tekrar zirveye çıkmayı hedefliyoruz.”
Konuşmaların ardından Mandacı ve Filiz birbirlerine çiçek verdi.

Da70Fd19 C127 4115 82Ab Aa902Ab43Cab

Kaynak: Gökmen Yüce