Çerkezköy’de yeni hatlar hizmete giriyor Çerkezköy’de yeni hatlar hizmete giriyor

Belediye Başkanı Vahap Akay, Ayak Tenisi Turnuvası’na kayıtların 12 Ağustos tarihine kadar Çerkezköy Belediyesinin resmi internet sitesi olan cerkezkoy.bel.tr adresinden online olarak yapılacağını söyledi. 
Akay, “Ayak Tenisi Turnuvamızın kayıtları 6 Ağustos Salı günü başladı. Turnuvamıza katılacak olan takımlar oyuncu sayısını 2+1 olacak şekilde kayıtlarını cerkezkoy.bel.tr adresi üzerinden online olarak yaptırabilecekler” dedi.

ŞAMPİYONA 5 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK
Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı içerisinde bulunan Güreş Alanı’nda yapılacak olan Ayak Tenisi Turnuvası müsabakalarının 17-18 Ağustos tarihleri arasında oynanacağını kaydeden Akay, “Turnuvamızda dereceye girecek sporcularımıza ödüllerimiz olacak. Turnuvamızda şampiyon olan takıma kupa ve 5 bin TL, ikinci olan takıma kupa ve 3 bin TL ve üçüncü olan takıma ise yine kupanın yanı sıra 2 bin TL ödül vereceğiz. Ayrıca turnuvamıza katılan sporculara madalyaları da verilecek ” açıklamasında bulundu.
Bu sene 3.’sü düzenlenecek olan Ayak Tenisi Turnuvası’na takımların 2+1 olmak üzere 3 oyuncu ile katılacaklarını anlatan Akay, “Ayak Tenisi Turnuvamıza tüm sporcuları davet ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi birbirinden güzel ve çekişmeli müsabakaları bu yıl yeniden izlemeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

AYAK TENİSİ NASIL OYNANIR?
Ayak tenisi, futbol ve tenis unsurlarını birleştiren eğlenceli ve zorlu bir spordur. Normal bir tenis kortunda, çim sahada veya filesi olan herhangi bir düz yüzeyde oynanabilir. Kurallar basittir: Topun kendi tarafınızda bir kereden fazla sekmesine izin vermeden filenin üzerinden rakibinizin sahasına atmanız gerekir. Elleriniz ve kollarınız hariç vücudunuzun herhangi bir bölümünü kullanabilirsiniz. Puanlama sistemi teniste olduğu gibi oyunlar, setler ve maçlarla aynıdır.


Ayak tenisi çevikliğinizi, koordinasyonunuzu, dengenizi ve ayak hareketlerinizi geliştirmek için harika bir yoldur. Ayrıca pas, şut, top sürme ve voleybol gibi futbol becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Ayak tenisini arkadaşlarınızla, ailenizle veya takım arkadaşlarınızla oynayabilir ya da yerel bir kulübe veya lige katılabilirsiniz. İşte ayak tenisine nasıl başlayacağınıza dair bazı ipuçları:

- Oynamak için uygun bir yer bulun. Eğer erişiminiz varsa normal bir tenis kortunu kullanabilir ya da çim sahaya veya herhangi bir düz yüzeye bir ağ kurabilirsiniz. File yaklaşık 3 fit yüksekliğinde ve kort yaklaşık 60 fit uzunluğunda ve 27 fit genişliğinde olmalıdır. Boyutları tercihinize ve beceri seviyenize göre de ayarlayabilirsiniz.
- Bir top ve ayakkabı alın. Futbol topu, voleybol topu veya plaj topu gibi tekmelemeye uygun herhangi bir topu kullanabilirsiniz. Top, ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde orta düzeyde bir basınçla şişirilmelidir. Ayrıca iyi kavrayan ve destekleyen rahat ayakkabılar giymelisiniz. Sahaya zarar verebileceği veya rakibinizi yaralayabileceği için krampon veya çivi takmaktan kaçının.
- Temel kuralları ve teknikleri öğrenin. Ayak tenisini iki veya dört oyuncuyla, tekler veya çiftler halinde oynayabilirsiniz. Servis, topun bırakılması ve dip çizginin arkasından file üzerinden vurulmasıyla yapılır. Topu karşılayan kişi, elleri ve kolları dışında vücudunun herhangi bir bölümüyle topa karşılık verebilir. Top iade edilmeden önce filenin her iki tarafında bir kez sekebilir. Top bir tarafta iki kez sekerse, fileye çarpıp aynı tarafa düşerse, saha dışına çıkarsa veya bir oyuncunun elleri veya kolları tarafından dokunulursa, bu diğer takım için bir sayıdır. Puanlama sistemi tenistekiyle aynıdır; oyunlar dört sayıdan (15-30-40-oyun), setler altı oyundan (6-6'da eşitlik bozma ile) ve maçlar en iyi üç veya en iyi beş setten oluşur.
- Becerilerinizi geliştirin ve eğlenin. Ayak tenisi hem fiziksel hem de zihinsel beceriler gerektiren bir spordur. Topu ayaklarınız, bacaklarınız, göğsünüz, başınız ve omuzlarınızla kontrol edebilmeniz ve rakibinizin hareketlerini tahmin edip hızlı tepki verebilmeniz gerekir. Ayrıca çiftler halinde oynuyorsanız partnerinizle iletişim kurmanız ve lobling, şut, pas ve açı verme gibi stratejileri kullanmanız gerekir. En önemlisi, ayak tenisi oynarken eğlenmek ve arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmektir.

Kaynak: Haber Merkezi