Tekirdağspor’un mücadele edeceği BAL’da statü belli oldu. Yapılan açıklamada 12 TFF 3. Lig’e yükselecek.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig (BAL) için yeni statüyü açıkladı. 

Tekirdağ Gençlikgücü sol kanadını güçlendirdi Tekirdağ Gençlikgücü sol kanadını güçlendirdi

Buna göre, 10 grup halinde mücadele eden takımlardan grup birincileri doğrudan TFF 3. Lig’e yükselecek.
İstanbul grubunun dışında kalan 9 grubun 2. sırayı tamamlayan 9 takımı, play-off mücadelesine katılacak. Ayrıca, kalan 9 grubun 3. sırayı bitiren en iyi 7 takım da play-off aşamasına geçecek. Bu 16 takım arasında sadece bir takım bir üst lige çıkma hakkı kazanacak.
İstanbul grubunda ise 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar kendi aralarında play-off oynayacak ve bu süreç sonunda bir takım TFF 3. Lige yükselecek.
Sonuç olarak, BAL’dan toplamda 12 takım TFF 3. Lige terfi etmiş olacak.

BAL Kontenjanı 3 (üç) Takım Olup, 2 (iki) Takımla Temsil Edilen iller; (Tekirdağ, Trabzon)
2024-2025 sezonunda BAL’a 3 takımla katılma hakkı olup 2 takımla katılan illerin, 2025- 2026 sezonunda yeniden 3 takımla temsil edileceği dikkate alınarak; 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlar BAL’a yükselir.
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir biri de küme düşmezse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır.
2 takımda TFF 3.Lig’ine yükselmez ve küme düşmezse, iki takım arasında sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır, alt sırada olan takım yerel ligde ikinci olan takımla baraj müsabakası oynar. Yerel ligde birinci olan takım BAL’a yükselir.
2 takımdan biri küme düşer, diğertakım TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme de düşmezse, kalan takım BAL’da oynamaya devam eder. İlin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir.

D442E750 0A55 4A73 A3B6 B763E57B033F

Kaynak: İlkay Danacılar