“Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında “Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında

Barış Atay ve Bülent Emrah Parlak; ülkemiz ve dünyamızdaki yaşanan gelişmeleri, hayatımızın tam ortasına oturan, yaşarken şaşkınlığımızı gizleyemediğimiz ama hemen de alışıp sıradanlaştırdığımız durumları, değişen dünyada her şeyini, ulu orta, küçük bir telefon ekranından paylaşarak kendini ifade eden yeni insanı ve dertlerini, hayatın ta kendisini, bir de kendilerini, biraz politik gülmeceye hevesli, “çok ciddiyet”ten uzak, gevşekliğe de mesafeli olarak ele aldıkları konuları sabote etmeye geliyorlar.
Yaklaşık 90 dakika sürecek olan etkinlik Fatih Aydın Yapım etiketiyle seyirci ile iç içe gerçekleştirilecek. 
Barış Atay kimdir?
Barış Atay Mengüllüoğlu, (22 Eylül 1981, Wilhelmshaven), Türk oyuncu ve siyasetçi. 2018 yılından 2023 yılına kadar TİP milletvekili olarak görev yapmıştır.
Aslen Arap-Alevi kökenlidir. 1999 yılına kadar Hatay'ın Mengüllü köyünde yaşadı. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümünde lisans eğitimi almaya başladı ancak tiyatroya olan düşkünlüğünden dolayı öğreniminin son yılında okulu bıraktı. İstanbul'a gitti, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitede lisans eğitimine başladı ve mezun oldu. 2011 yılında Kadir Has Üniversitesinde sinema ve televizyon alanında yüksek lisansa başladı.
Mengüllüoğlu, Hacı ve Şöhret adlı dizilerde oynadı. Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı "Saffet" karakteriyle dikkat çekti.  Sonrasında Hayat Devam Ediyor ve Şubat dizilerinde rol aldı. Ayrıca Kabuk ve Zincirbozan, Güzel Günler Göreceğiz, Köpek, Eksik, Damat Koğuşu adlı filmlerde de rol aldı. Eksik ve Aden filmlerini yönetti. 2013'te Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun sahnelediği Özen Yula'nın Kırmızı Yorgunlar adlı oyununda rol aldı. Oyuncu, 2015-2016 arasında yine Kadıköy Emek Tiyatrosu'nda Onur Orhan‘ın kaleme aldığı, Caner Erdem‘in yönettiği Sadece Diktatör adlı tek kişilik oyunu sahneledi.
2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisinden milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisine geçti. 2023 Genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi Antalya milletvekilliğine aday oldu ama seçilemedi.
Bülent Emrah Parlak kimdir?
Bülent Emrah Parlak (8 Mayıs 1979, Tunceli), Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.
1979 yılında doğdu. Baba tarafından Kürt, anne tarafından Türk kökenlidir.[2] 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümündeki eğitimini yarım bırakıp Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. 2004 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları'na katıldı. Aynı yıl Kurtlar Vadisi'yle ilk profesyonel oyunculuk tecrübesini yaşadı. 2005-2006 yıllarında BKM Mutfak'ta sahnelenen "Sizinkiler" adlı çocuk oyununda rol aldı. Yine, BKM Mutfak tarafından Kanal D yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar'da 3 yıl boyunca çeşitli skeçlerde oynadı ve böylece Türkiye'de tanınırlığını arttırdı. 2014 yılında yayımlanan Ankara'nın Dikmen'i dizisinde başrol oynadı. Çeşitli dizi ve filmlerde rol aldıktan sonra 2020'de Arka Sokaklar dizisinde Avukat Nedim karakterini 8 bölüm canlandırdı. Son olarak, 2022 yılında yayımlanan Gizli Saklı dizisinde rol aldı.
Kendisini sol-sosyalist görüşlü olarak tanımlayan Bülent Parlak, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin kuruluş bildirgesine aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı akademisyen, sanatçı, hukukçu, gazeteci ve siyasetçilerin bulunduğu 226 önemli isimle birlikte imzasını attı.

Kaynak: Özge Ebecek