“Düş Albay” Kapaklı’da sahnelendi “Düş Albay” Kapaklı’da sahnelendi

Başkan Çetin’in kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:
Aziz milletimizin verdiği Kurtuluş Mücadelesinde TBMM’nin kuruluşu önemli bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizi ortak bir gaye etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir. Bu doğrultuda, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik beraberlik içinde çok çalışarak daha mamur hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefidir. Bu hedef doğrultusunda “Türkiye Yüzyılı” olarak nitelendirdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, vatan ve bayrak aşkıyla milletine hizmet eden genç nesiller yetiştirecek, hep birlikte ebedi vatanımızda aydınlık yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, TBMM’nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Kaynak: Haber Merkezi