Günümüzde insanların hayvanlara yaptığı eziyetlerin yanı sıra sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa gündemdeyken, Tekirdağ’da yürek ısıtan görüntüler yaşanıyor.
Süleymanpaşa ilçesindeki Nizam Sokak’ta ikamet eden Beyza Selen, her gün sokaklarında bulunan kedileri büyük bir özenle besliyor. Kedilerin bakımlarını yapan, zaman zaman kucağına alarak adeta anne şefkati gösteren Selen, bu örnek davranışıyla mahalleninin takdirini topluyor.

Nallar’dan geçmiş yönetimlere “yol” sitemi Nallar’dan geçmiş yönetimlere “yol” sitemi

Beyza Selen, bu güzel davranışlarının yanına bir yenisini ekledi. Nizam Sokağın kedileri dünkü şiddetli yağışta oldukça ıslandı. O yağışta şemsiyeyle hemen aşağı inen Selen, bir annenin çocuklarını koruyup kollaması gibi kedileri önce hemen kucağına aldı. Ardından çevresine bakarak kedileri yağıştan koruyacak bir şeyler aradı. 
Önce mevcut yuvayı düzeltip kedilerin bazılarını bu yuvanın içerisine yerleştiren Selen, daha sonra çevredeki diğer yuvaları da getirip, kedilerin yuvaya girmesini sağladı. Arabaların altına sığınan kedileri de büyük bir özenli toplayan Selen, “can dostların” başında bir süre bekledi, hepsinin güvende olduğundan emin olduktan sonra oradan ayrıldı.

Beyza Selen daha sonra evinin balkonuna çıkarak kedileri kontrol etmeyi sürdürdü. Selen, bu güzel davranışıyla herkese örnek oldu.

Kaynak: İlkay Danacılar