Minibüsler yarışınca cinsiyet belli oldu Minibüsler yarışınca cinsiyet belli oldu

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, 1 Eylül’de “vira bismillah” diyerek balık sezonunu açtıklarını söyledi. 
Ancak Karadeniz’de hava sıcaklığının yüksek olması ve hamsi bolluğu dolayısıyla palamudun Trabzon ve Samsun taraflarını tercih ettiğini anlatan  Pehlivanoğlu, “Palamut genelde hamsiyle beslendiği için şimdiye kadar Karadeniz’de kaldı ama yavaş bu tarafa gelmeye başladı” dedi. 

KASIM SONUNA KADAR SÜRECEK
1 Eylül’den bu yana Marmara Denizi’nde istedikleri kadar palamut görülmediğini anlatan Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
“Şimdi palamut ve lüfer yavaş yavaş Karadeniz tarafından gelip Boğaz’ı geçtikten sonra Marmara’ya geçiş yaptı. Bölgedeki balıkçı arkadaşlar böyle olduğunu anlatıyor. Süleymanpaşa, Barbaros, Kumbağ’a kadar olan kesimde balıkçılık yapan arkadaşlar yeni yeni balık tutmaya başladı. Palamut ve lüferin kasım sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz.  
İnşallah balık Karadeniz’deki kadar burada da olacak. Balıkçı arkadaşlar biraz sıkıntılar yaşadı ama inşallah Allah yüzümüzü güldürecek.”
Pehlivanoğlu, balık bolluğunun fiyatlara da yansıyacağını, vatandaşların daha uygun fiyata balık yiyebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İlkay Danacılar