Sıla Bebek olayında yeni gelişme Sıla Bebek olayında yeni gelişme

Cafer Çetin, İMO şube binasında, Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısının sonunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy ilçesinde düzenlenen “Dirençli Kent” paneline ilişkin açıklamalarda bulundu.

1912 yılında yaşanan büyük Mürefte depreminin 112. yılı anısına düzenlenen depremin,  Şörköy depremini anlamaya yönelik olduğunu aktaran Çetin, “Büyükşehir Belediyesi önce bu programa İnşaat Mühendisleri Odasını davet etti. Fakat program sonradan değiştirildi. Programda görev alması gereken arkadaşımız, konuşma yapamamıştır” dedi. 

“YANLIŞ YAPILDI”
Çetin, şunları kaydetti: “Deprem konusunda eğer bizimle çalışılacaksa, bir şeyler yapılacaksa, bunların dikkatle seçilmesinin ve göz ardı edilmemesinin gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz burada bir mesleği temsil ediyoruz. Oraya gönderdiğimiz arkadaşımız hem bütün meslektaşlarını hem yönetim kurulunu temsilen oraya gitmişti. Yapılan şeyin gerçekten yanlış olduğunu düşünüyorum, bunu da eklemek istiyorum. Bütün süreçlerde, özellikle başta yapı denetim ve yapı stokunun belirlenmesi sürecinde depremle ilgili tüm süreçlerde İMO Tekirdağ Şubesi olarak her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” 
PANELE İKİ PROFÖSÖR KATILMIŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 9 Ağustos’ta, 1912 yılında yaşanan büyük Mürefte depreminin 112. yılı anısına “Dirençli Kent” paneli düzenlemişti. Şarköy ilçesi İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen ve Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener yapmıştı.

Kaynak: Abdullah Yalçın