Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Trakya Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gökmen Yüce’ye yaptığı özel açıklamada, göreve geldiklerinde 1 yıllık ve 5 yıllık planlar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 
Seçim öncesinde vadettikleri projeler olduğunu anımsatan Yüceer, bunların yanında vatandaşların zaman zaman değişen ihtiyaçlarının bulunduğunu dile getirdi. 
Yüceer, hazırladıkları projelerin Tekirdağ ve Tekirdağlıların ihtiyaçlarına yönelik olduğunu vurguladı. 
Göreve gelmelerinden kısa süre sonra tasarruf tedbirlerinin yayımlandığını belirten Yüceer, “Planladığımız bazı projeler tasarruf tedbirleri kapsamında kaldı. Ama buna rağmen nasıl yaparız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını nasıl gideririz, hep bunun çalışmalarını yaptık” dedi. 
Bu çalışmaların en önemlilerinden birinin “ulaşım” olduğunun altını çizen Yüceer,  otobüs sayısını artırdıklarını, okullar bölgelerindeki ulaşım sorununu çözdüklerini ifade etti. 
Tarıma yönelik çalışmalarını anlatan Candan Yüceer, tarla yollarını düzelttiklerini, sulamayla ilgili desteklerde bulunduklarını kaydetti. 
Yüceer, Tekirdağ’da tarımın mutlaka ayağa kaldırılması gerektiğine işaret ederek, “Tekirdağ topraklarının yüzde 66’sı ekilebilir durumda. Buna kıymet vermeliyiz. Çok verimli topraklara sahibiz. Gerek sulama, gerek ürünlerin çeşitlendirilmesi, gerekse pazara ulaşması noktasında desteklerimizi sunduk. Salça makinesinden yem ve gübre desteğine kadar bunların çalışmalarını yaptık” diye konuştu. 
Yüceer, Tekirdağlı balıkçılara yönelik desteklerde bulunduklarını ifade etti. 

KREŞ VE YURT PROJELERİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI
Tekirdağ’ın aynı zamanda bir turizm kenti olduğunu aktaran Yüceer, “Yaz nüfusumuz hemen hemen on katına çıkıyor. Sahillerimizi yeniden düzenledik. Park ve bahçelerimizin yollarının düzenlenmesi ve bozuk yollarımızın olmaması için çalıştık. İnşallah tüm yollarımız kaymak gibi olacak” ifadelerini kullandı. 
Yüceer, kreş ve yurt projeleri için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. 


GEZİCİ KENT LOKANTALARI 11 İLÇEYE YAYILACAK
Yüceer, ön önemli seçim vaatlerinden olan Gezici Kent Lokantaları konusuna da değinerek, şöyle konuştu:
“Gezici Kent Lokantalarımızı başlattık ama kalıcı Kent Lokantamız için aşevimizin projelerini hazırladık. Önümüzdeki süreçte birkaç yerimiz var. Kiralama yapamıyoruz, tasarruf tedbirleriyle ilgili… Bu yüzden kendi alanlarımızda bu hizmeti sunacağız. İki üç yer belirledik. İki üç ilçeyle başlayıp, inşallah bunu 11 ilçemize yayacağız.”

EMEKLİLERE ÖDEMELER BAŞLADI
Bir diğer seçim vaadi olan “Emeklilere Pazar Desteği” projesinden de bahseden Yüceer, “
Emeklilere pazar desteğine başladık. Gerekli bildirimleri topladık, peyderpey ödemeler başladı. Talepler de devam ediyor. Bu talepleri toplayıp, yine sosyal destek uzmanlarımızla değerlendireceğiz. Asker desteği, yeni doğan paketimiz, okul eğitim desteğimiz, kırtasiye desteğimiz de var. Bununla beraber yazı boş geçirmedik. Çocuklar için kurslarımız vardı” diye konuştu. 

Gürcün bireysel silahlanmaya dikkati çekti Gürcün bireysel silahlanmaya dikkati çekti

KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİK EYLEM PLANI HAZIRLANDI
Candan Yüceer, kentsel dönüşüm konusunda
geçmiş dönemden başlayan çalışmalar bulunduğunu anımsattı. 
Kendilerinin de TEKTAŞ A.Ş ile beraber hem güvenli konutlar, hem kentsel dönüşümü sağlayacak girişimlerin ilk adımlarını attıklarını vurgulayan Yüceer, şöyle devam etti:
“İlçelerde kentsel dönüşüm stratejik eylem planı hazırlandı. Eksik ilçelerimiz vardı. Onların kısa sürede hazırlanmasını sağlıyoruz. Bir plana ihtiyacımız var. Tekirdağ’ın her anlamda, imarından kentsel dönüşümüne, ulaşım ana planına ihtiyacı var. Bu kadar göç, bu kadar hızlı artan nüfus varken, planımız olmazsa geleceğimizi kaybedebiliriz. Çünkü bunun içinde suyu var, ulaşımı, çevresi var, her şeyi var. Biz hiçbir kaynağımızın sonsuz olmadığının bilincindeyiz. Suyumuz, havamız toprağımız çok kıymetli. Bu kaynakları korurken bir yandan da yeni kaynaklar üreterek bu süreci yöneteceğiz.”

ERGENE-ÇORLU ARASINA RAYLI SİSTEM
Raylı sistem konusuna da değinen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “
Raylı sistemle ilgili yeni projemizi hazırladık. Özellikle Ergene-Çorlu arasında çalışmalarımız devam ediyor. Başlangıcımızı buradan yapmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: Gökmen Yüce