Çadırlar Pazartesi günü kalkacak Çadırlar Pazartesi günü kalkacak

Çağatay Bahadır, eşi, dört ve beş yaşındaki iki çocuğuyla hastane çıkışı Hürriyet Aile Çay Bahçesi’ne geldi. Bahadır, buradaki oyun jetonlarından alarak çocuklarının oyuncaklarda zaman geçirmesini istedi.

İddiaya göre bir süre sonra işletme sahibi Nuran Ünal, çocukları gürültü yapmamaları ve oyuncakların üzerine çıkmamaları konusunda uyardı. Bunun üzerine Çağatay Bahadır, eşi ve işletme sahibi arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından işletme sahibi Ünal, Bahadır çifti ve çocuklarını aile çay bahçesinden kovdu.

“KIZIMIN YANINDA BANA HAKARET ETTİ”

Çağatay Bahadır, gazetemize yaptığı açıklamada, çocuklarının jetonlu oyuncaklara bindiklerinde bir anlığına heyecanlandıklarını söyledi. Çocukların heyecandan biraz bağırıp gürültü yaptıklarını anlatan Bahadır, şöyle konuştu: “Çocuklarımızın biri dört, biri beş yaşında. Ben bu çocukları hiçbir şekilde ne susturabilirim ne de konuşturabilirim. İşletme sahibi yüksek sesle çocuklarıma bağırdı. Arkada hasta olduğunu dile getirip, sonrasında bize hakaret ederek ‘sizin gibi insanları burada istemiyorum’, ‘benim mekanımda yeriniz yok’ diyerek bizi kovdu.  Ben de ona ‘Ben buraya gelmişim, paramı vermişim. İstedikleri gibi oynarlar, burası aile çay bahçesi. Burada ses olur’ dediğimde, kalkıp bana hakaret ederek beni kovdu. Kızımın yanında bana hakaret edemez. Ben buraya çay bahçesi diye gelmişim, sen bana hürmet etmek zorundasın. Ben burada sorun çıkartırsam, oyuncaklarını kırarsam, paranı vermezsem o zaman beni kov, haklısın. Ama böyle bir şey yok. Ben burada iki çay içip çocuklarımla zaman geçiremiyorsam, burada durmamın anlamı yok. Böyle işletmecilik olmaz. ”
Bahadır, belediye ve zabıtayı arayarak işletme sahibinden şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

Çağatay Bahadır’ın eşi ise “İşletme sahibi bana ‘Benim engelli çocuğum var, bana bağıramazsınız’ dedi. Ama sen benim çocuklarımın yanında bana bağırabiliyorsun. Çocukların yanında bize küfürler etti. En ağrımıza giden de bu oldu” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ OĞLUMUN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

İşletme sahibi Nuran Ünal ise Bahadır ailesini suçladı. Ünal, şu iddialarda bulundu: “Çocuklar oyuncakların üzerinde tepiniyor. Arka taraftaki binada da yatalak hasta var. İki ağır hasta. Sonra çocukların annesi geldi. Biz burada başka bir şey konuşuyorduk. Ne oldu? diye sordu. Ben de tersledim. ‘Seninle ilgili bir şey değil’ dedim. Sonra geldi ‘iki çay ver’ dedi. Çay tabaklarına sertçe vurdu ve ‘istemiyorum’ dedi. Sonra ben çocukların babasına gittim ‘ben senin çocuklarına bağırdım mı’ dedim. ‘Bağırmadın’ abla dedi. Sonra kadın, ardından adam sinirlendi. Engelli oğlumun üzerine yürüdü, ‘ben cezaevinden yeni çıktım’ dedi.“

Ünal, engelli oğlunun yaşananlardan çok etkilendiğini dile getirdi.

Trakyagazetesi Çay Bahçesinden Kovduran Tartışma2

Kaynak: Gökmen Yüce