2023-2024 sezonunda kurulan Tekirdağ Hedef 12 Spor Kulübü, aynı sezon 2012-2013 ve 2013-2014 yaş grubu kız basketbol maçlarında disiplinli çalışmanın meyvesini toplayarak, büyük başarı elde etti ve kurulduğu ilk yılında iki il birinciliği kazandı.

Basketboldaki başarısını sürdürmeyi hedefleyen Tekirdağ Hedef 12 Spor Kulübü, çekirdekten sporcu yetiştirme, sporu bir hayat tarzı haline getirme ve Tekirdağ’ı adından sporla söz ettirerek tüm ülkeye duyurma amacıyla 2024-2025 sezonu için sporcu arayışları içine girdi. Geleceğin başarılı sporcularını keşfetmek ve onları yetiştirmek için Basketbol Yaz Okulları adı altında bir kurs açan Basketbol Antrenörü Selçuk Çakıroğlu, Süleymanpaşa’da bulunan İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda 2014-2015-2016-2017 doğumlu, sporu seven çocuklarla bir araya gelerek haftada 2 gün yaz çalışmaları gerçekleştirmeye başladı. Beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Ermantaş’ın da desteğiyle çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Hedef 12 Spor Kulübü, miniklere turnuvalar için temel kuralları öğreterek geleceğe sağlıklı bir yatırım yapıyor.

Hedef 12 Spor Kulübü’nü basketbolda zirveye taşımak için oldukça özverili bir şekilde çalışan antrenörler, KBBL (Bölgesel 1. Lig) çalışmalarına ve bu konuyla ilgili görüşmelerine devam ediyor.

Çorluspor 1947’den taraftarlara bilgilendirme Çorluspor 1947’den taraftarlara bilgilendirme

Trakyagazetesi Çekirdekten Sporcular Yetişiyor2

Basketbol sporuna hizmet vermek ve alt yapılarda oynayan kız sporculara hedef göstermek için bağlantılarını sürdüren kulüp, destek için Süleymanpaşa Belediyesi ile görüştü. Görüşmelerinin spora destek veya sponsor olmak isteyen kurumlarla süreceğini belirten Basketbol Antrenörü Selçuk Çakıroğlu, Tekirdağ’ı basketbolda zirveye taşımak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Hedef 12 Spor Kulübü çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Çakıroğlu, 2024-2025 sezonu altyapı faaliyetleri için Tekirdağ Basketbol U-14 Ligi’nin kız takımı ile de çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.

Trakyagazetesi Çekirdekten Sporcular Yetişiyor3

Çakıroğlu: “Kulübümüze katılmak isteyen her sporcuya kapımız açıktır.2024-2025 sezonu için 2013-2014 doğumlu takımımızda da çalışmalarımız devam etmektedir. Tekirdağ halkından, velilerden ve basketbol sevenlerden büyük destek görüyoruz, bundan oldukça memnunuz. Takımımızı geleceğe başarılı bir şekilde taşımak için kurumlardan da destek bekliyoruz. Hedefimiz çekirdekten sporcu bir Tekirdağ.” ifadeleriyle çocukları ve gençleri bünyesine davet etti.

Kaynak: Özge Ebecek