Shrek Karlar Ülkesi Doğum Günü Kutlamasında
Ağaçların ve kitap okumanın faydaları, dostluk ve arkadaşlık kavramının önemi gibi konuların vurgulandığı “Shrek Karlar Ülkesi Doğum Günü Kutlamasında” isimli çocuk oyununu izleyen çocuklar Shrek ile yepyeni bir maceraya atılacak.
Meyve festivalinden dönen Shrek’in yolu Karlar ülkesine düşer. Karlar Ülkesinde kendine birkaç gün kalacak bir yer arayan kahramanımız, Prenses Anna için bir doğumgünü kutlaması hazırlığı yapıldığını ve yardımcı arandığını duyar. Bu durum, sevimli yeşil dev için bir avantajdır fakat doğum günü kutlaması için gelen başka bir misafirimiz de vardır. Olaf… Bu macerada doğum günü kutlaması için yardımcı olacak kişi Olaf mıdır, yoksa Shrek mi? 
Çocuklar için oldukça eğlenceli ve eğitici olan oyun, eğlendirirken, öğretecek.

Siyah Beyaz Yapım Tiyatro organizasyonuyla sahnelenecek olan  50  dakikalık oyun 2 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde, 3 Kasım Pazar günü saat 14.30’da Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür M Büyük Salon’da minik seyircilerin karşısına çıkacak. Oyunun biletleri 274 TL’den satılıyor.

Trakyagazetesi Çocuklara Müjde Kasım’da Tiyatroya Doyacaksınız2

Kukuli Müzikali Tiyatro Oyunu
Birbirinden güzel şarkılarıyla milyonlarca çocuğun gönlünde taht kurmuş Kukuli şimdi de sahne gösterisi ile seyirciyle buluşuyor. Kukuli Müzikali, 2 Kasım Cumartesi günü saat 13.00 ve 16.00 seanslarıyla Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde, sahnede olacak.
Konak Gösteri Organizasyon etiketiyle sahnelenecek olan ve biletleri 252 TL’den satılan müzikali izleyen çocuklar Kukuli şarkılarıyla gönüllerince eğlenecek ve unutulmaz bir gün yaşayacak.

Pijamaskeliler – Kayıp Yüzük
50 dakikalık çocuk oyunu Pijamaskeliler – Kayıp Yüzük 2 yaş üstü izleyici kitlesi için çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Pijamaskeliler ile birlikte şehirdeki tüm kötülükler ile mücadele etmeye hazır mısınız? Oyun 2 Kasım Cumartesi günü 15.00 ve 16.00 seanslarında Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde, 3 Kasım Pazar günü 16.30’da ise Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür M Büyük Salon’da Siyah Beyaz Yapım Tiyatro organizasyonuyla sahnelenecek.
Biletleri 274 liradan satışa sunulan oyunu izleyen çocuklar tarihi eserlerin önemini, kitap okumanın, spor yapmanın faydalarını öğrenirken, sevgi, saygı gibi temaları pekiştirecek.
Oyunun konusu ise şöyle: Yardımsever ve birbirinden yetenekli karakterlerimiz Greg, Conner ve Amaya, şehirdeki tüm görevlerini bitirmişlerdir ve bir müzeye gezmeye gitmek istemişlerdir. Fakat müzeye vardıklarında gizemli dağ yazmasının yerinde olmadığını farkederler. Kimin neden gizemli dağ yazmasını çalmış olabileceğini araştırırken, yine karşılarına Romeo ve Ay kızı çıkar. Sizce gizemli dağ yazması Ay kızı ve Romeo için neden önemli olabilir? Pijamaskeliler dağ yazmasını bulup ait olduğu yere teslim edebilecekler midir? Kahramanlarımız kötülüklere karşı koyarken, tarihi eserlerin neden dünya mirası olduğunu, geleceğe nasıl ışık tuttuklarını da öğretmekteler.

Kayıt dışı istihdamla mücadele sürüyor Kayıt dışı istihdamla mücadele sürüyor

Trakyagazetesi Çocuklara Müjde Kasım’da Tiyatroya Doyacaksınız3

Sihirli Patiler Kaçış Planı
60 dakikalık çocuk oyunu Sihirli Patiler Kaçış Planı 2 yaş üstü izleyici kitlesi için Tekirdağ’da sahne alacak.
Oyun 3 Kasım Pazar günü 13.00 ve 15.00 seanslarında Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde çocukların ve yetişkinlerin karşısına çıkacak.
Eğlenceli Fikirler organizasyonuyla sahnelenecek olan oyunun biletleri 200 liradan satışa sunuluyor. 
Oyunun konusu ise şöyle: Sahipleri tarafından sokağa atılmış,  sokak köpeği Badi Süslü. Ormana terk edilmiş Rıfkı , Sokak Kedisı Boncuk ve diğerleri.. Eğlenceli hikayesi ve canlı orkestra ile söylen şarkıları ile sokak hayvanlarının şehirden Kaçış planına dahil olacaksınız. Çocuklara hatta yetişkinlere hayvan sevgisini bir kez daha anlatacak belki de hayatın sırrının sadece sevgi olduğunu hissettirecek olan müzikal çocuk oyununu ve canlı performans... 

Ceviz Adam Müzikali

45 dakikalık çocuk oyunu Ceviz Adam Müzikali Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sahnelenecek.
Seyirlik Sanat organizasyonuyla sahnelenecek olan oyun 3 Kasım Pazar günü 16.00’da Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde çocukların karşısına çıkacak. Youtube'de izlenme rekorları kırarak 400 milyondan fazla kişi tarafından dinlenen, 7'den 70'e herkesin sevgilisi olan, Ceviz Adam’ın biletleri 250 TL’den satılıyor. 
Pedagog onaylı “Ceviz Adam Müzikali” eşsiz dansları, görsel şölenleri, güçlü sahne prodüksiyonu ve  sahnede canlı olarak göreceğiniz Ceviz Adam, çocuklarla tanışmayı bekliyor.
 Hüseyin Öztürk yönetmenliğinde gerçekleşecek olan “Ceviz Adam Müzikali” çocukları interaktif bir şekilde hem eğlendirip hem de düşündürmeyi hedefliyor. Oyunun içindeki Kahraman Ceviz Adam arkadaşlarına trafik kurallarını, su tasarrufunu, geri dönüşümün önemini ve ebeveynlerinden habersiz hareket etmemeleri gerektiğini öğretiyor.

Ters Yüz Sevimli Duygular 
Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Animasyon Film ödülünü alan, ayrıca 88. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Film ödülünü kazanan ve En İyi Özgün Senaryo dalında aday gösterilen Ters Yüz filmi şimdi tiyatro sahnesinde çocukların karşısına çıkıyor.
Cannes Film Festivali'ndeki açılışından sonra 8 dakika ayakta alkışlanan film 2015'in en çok hasılat yapan yedinci filmi, tüm zamanların en çok hasılat yapan on üçüncü animasyon filmi ve tüm zamanların en çok hasılat yapan 51. filmi olmuştu.
Ters Yüz Sevimli Duygular tiyatro oyunu 16 Kasım Cumartesi günü 13.00’te Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde, 17 Kasım Pazar günü 15.00 ve 17.00 seanslarında Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı KM Küçük Salon’da Derin Sanat Tiyatro organziasyonuyla çocukların karşısına çıkacak.
Biletleri 224 liradan satışa sunulan oyun 3 yaş üstü izleyici kitlesi için 40 dakika boyunca sahnelenecek.

Pijamaskeliler Kuklacıya Karşı
Yepyeni maceraları sahip ünlü çizgi dizi hayranlarının karşısına çıkıyor.
40 dakikalık çocuk oyunu Pijamaskeliler Kuklacıya Karşı 2-10 yaş arası izleyici kitlesine hitaben Tekirdağ’da sahnelenecek.
Bu olağanüstü müzikali izleyen çocuklar kayıp oyuncakların sırrını heyecanla, karakterlerle birlikte çözecek.
Pijamaskeliler Kuklacıya Karşı oyunu 16 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’te Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Derin Sanat Tiyatro etiketiyle sahnelenecek.
Küçük Kara Balık
Samed Behrengi'nin unutulmaz eseri "Küçük Kara Balık" Osman Alınca uyarlaması ve Balon Kukla Tiyatrosu organizasyonuyla tiyatro sahnesinde çocuklarla buluşuyor. Küçük Kara Balık 17 Kasım Pazar günü saat 14.00 ve 16.00 seanslarında  Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde, 23 Kasım Cumartesi günü 14.00 seansında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde çocukların karşısına çıkacak.
Biletleri 168 TL’den satılan oyunun konusu ise şöyle: Küçük bir derede yaşayan Küçük Kara Balık farklı yerleri, denizleri merak edip dururmuş. Bir gün hayallerini gerçekleştirmek için bu yolculuğa çıkmaya karar vermiş. Yol boyunca birçok maceranın içine girip çıkan Küçük Kara Balık sonunda hayal ettiği açık denizlere ulaşmış.

Trakyagazetesi Çocuklara Müjde Kasım’da Tiyatroya Doyacaksınız4

 Kırmızı Balık Denizaltı Müzikali 
40 dakikalık çocuk oyunu Kırmızı Balık Denizaltı Müzikali Seyirlik Sanat’ın organizasyonuyla 0-7 yaş arası izleyici kitlesi için tiyatro sahnesinde olacak.
 Youtube' de izlenme rekorları kırarak  bir milyardan fazla kişi tarafından dinlenen, 7'den 70'e herkesin sevgilisi olan, Kırmızı Balık Hüseyin Öztürk’ün imzasıyla tiyatro sahnelerinde...Oyun 30 Kasım Cumartesi günü 14.00 ve 16.00 seanslarında Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde çocukların karşısına çıkacak.
 Hüseyin Öztürk tarafından sahneye konulan pedagog onaylı tiyatronun biletleri 250 liradan satışa sunuluyor. “Kırmızı Balık Denizaltı Müzikali” eşsiz dansları, görsel şölenleri, güçlü sahne prodüksiyonu ile Kırmızı Balık , Yummi (Yengeç), Benekli (Deniz Yıldızı), Deniz kızı Lena sahnede çocukları bekliyor. “Kırmızı Balık Denizaltı Müzikali” çocukları interaktif bir şekilde hem eğlendirip hem de düşündürmeyi hedefliyor. Oyunun içinde Kırmızı Balık ve arkadaşları alfabedeki harflerimizi, deniz ve çevre temizliğini, diş ve ağız sağlığının önemini ve arkadaşlığın ne kadar önemli olduğunu öğretiyor.

Kaynak: Özge Ebecek