Bu hafta vizyonda olan filmler şöyle:
The Crow - Ölümsüz
1 saat 51 dakikalık, aksiyon türündeki filmi Rupert Sanders yönetiyor. Filmde oyuncu olarak ise Danny Huston, FKA Twigs, Bill Skarsgård yer alıyor.
1994 yapımı, Brandon Lee başrollü kült klasiğin yeniden çevrimi olan film, James O'Barr'ın yarattığı çizgi roman serisine dayanıyor. Alex Proyas tarafından yönetilen ilk "The Crow" Lee'nin setteki kazayla trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle hatırlanıyor. Efsanevi aktör ve dövüş sanatçısı Bruce Lee’nin oğlu Brandon, henüz 28 yaşındayken aynı isimli filmin setindeki silahtan çıkan gerçek bir kurşunla öldürülmüştü. Yeni yorumlanan The Crow’da ise  Eric rolünü Brandon’un yerine Bill Skarsgård üstlendi.
Filmin konusu ise şöyle: Genç aşıklar Eric ve Shelly, vahşi bir cinayete kurban gider. Gerçek aşkını kurtarmak için kendini feda etme şansı verildiğinde Eric, yanlışları düzeltmek için yaşayanlar ve ölülerin dünyaları arasında gidip geleceği kanlı bir intikam yolculuğuna çıkar.

Arıcı: Ölüm Kovanı
1 saat 45 dakikalık gerilim türündeki Arıcı: Ölüm Kovanı, aksiyon filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Jason Statham’ın muhteşem performansıyla izleyicisine “Beekeeper” ajanı olarak heyecanlı dakikalar geçirtecek.
 Filmi David Ayer yönetiyor. “Arıcı: Ölüm Kovanı”nda oyuncu olarak ise  Josh Hutcherson, Jason Statham, Jeremy Irons yer alıyor.
Eski bir ajan olan Adam Clay, değer verdiği insanların bir dolandırıcılık planına kurban gitmesi üzerine intikam almaya karar verir. Dolandırıcıların daha büyük bir amaca hizmet ettiğini öğrenen Clay, bu işin kökünü kazımadan asla durmayacaktır. Fakat dolandırıcıların bilmediği şey, Adam Clay’in eski bir “Beekeeper” ajanı olduğu ve amacına ulaşana kadar kimsenin onu durduramayacağıdır.

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece
1 saat 50 dakikalık “Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece” korku sineması seven izleyicilere heyecan ve gerilim dolu dakikalar yaşatacak.
Emma Tammi’nin yönettiği filmde oyuncu olarak Piper Rubio, Josh Hutcherson, Elizabeth Lail yer alıyor.
Filmin konusu ise şöyle: Film, sorunlu bir güvenlik görevlisinin Freddy Fazbear’ın Pizza Dükkanı’nda çalışmasını konu alıyor. Gecelerini işte geçiren güvenlik görevlisi Freddy’nin Pizza Dükkanı’ndaki gece vardiyasından sağ çıkmanın kolay olmayacağını anlar.

Harika Kanatlar

1 saat 29 dakikalık animasyon türündeki Harika Kanatlar, çocukların sinemada kaliteli vakit geçirmesine olanak sağlayacak. Cao Feng’in yönettiği filmin özeti ise şöyle:
Dünya'nın kahramanları Harika Kanatlar, Jett'in en hızlı jetiyle sevimli Fei'yi partiye ulaştırmaya çalışırken, Şehir Şakacısı Billy Willy'nin kötü planıyla karşı karşıya kalırlar! Fei'nin annesi kaçırılınca, Jett ve Fei birlikte çalışarak gizemli ipuçlarını takip ederler. Harika Kanatlar ekibi yardıma gelir ve renkli bir macera başlar! Uzayda başlayan savaşta, Jett ve Fei birlikte çalışarak dünyayı kurtarır ve çocuklardan gelen sevgiyle dolu bir sona ulaşırlar.

Afacanlar Kampta
1 saat 28 dakikalık komedi türündeki Afacanlar Kampta’yı  Enes Ateş yönetirken, oyuncu olarak ise Berat Efe Parlar, Talha Tosun, Bülent Polat yer alıyor.
Film Özeti
Babasının çalıştığı AVM’yi hırsızlardan kurtarmış olan Emirhan büyümüş, o günlerde tattığı dostluk ve macera ruhunun yerini büyümenin getirdiği hayat rutini ve sorumluluklar almıştır. Dedesi Saffet’in şehir dışında işlettiği çocuk kampında çalışmak için geldiği o yaz, hayatında bir dönüm noktası olacaktır. Kampın daha ilk gününde tanıştığı, orada yaz tatilini geçirmeye gelmiş 25 çocuk arasında öne çıkan Arda, Esila ve Ömer, Emirhan’a kendi maceracı hallerini hatırlatır. Kampın bulunduğu beldenin muhtarı Nuri, kamp çocuklarına yemek servisi yaparken, muhtarın kızı Sedef ise kısa sürede çocuklarla kaynaşmayı başarır. Bir gün beldeye camping için gelen Amerikalı belgesel ekibinin ilgisini kampın içindeki botanik alanı çeker. Yönetici Saffet dede şaibeli bir şekilde ayağını kırıp hastaneye düşünce kampın tüm sorumluluğu Emirhan ve kamp çocuklarına kalır. Kısa sürede belgeselcilerin özel bir bitki olan Zinya çiçeğini çalmaya gelen ajanlar olduğu anlaşılacak ve iki taraf arasında bir macera başlayacaktır.

Kardeş Takımı

Tekirdağ’da yerel siyaset hareketleniyor Tekirdağ’da yerel siyaset hareketleniyor

1 saat 35 dakikalık komedi türündeki Kardeş Takımı Mustafa Kotan tarafından yönetiliyor. Filmde oyuncu olarak ise Çağan Efe Ak, Fırat Albayram, Ceyda Kasabalı yer alıyor.
Filmin Konusu:
Sıradan bir okul sabahına uyandığını zanneden 4 kardeş Deniz, Derya, Ali ve Yaz; anne babalarının aslında birer gizli ajan olduklarını öğrenirler. Anne babaları, olağanüstü teknolojilerin korunduğu TeknoStar için çalışmaktadırlar ancak bu teknolojileri ele geçirmek isteyen kötü güçler tarafından kaçırılmışlardır. TeknoStar, Dünya’nın geleceğine yön veren yüzlerce teknolojik icat ve yazılımın saklandığı önemli bir merkezdir. Evlerindeki gizli bir bölmede saklanan süper bilgisayar TA-OZ 4000 nam-ı diğer TAKOZ’un da yardımlarıyla hem anne ve babalarını hem de Dünya’nın geleceğini kurtarmak için maceraya atılan 4 kardeş; bu zorlu yolculukta gerçek bir Kardeş Takımı’na dönüşeceklerdir.

Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör
1 saat 32 dakikalık animasyon türündeki Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör İsmail Fidan tarafından yönetiliyor.
Filmin Konusu:
Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, oldukça meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin çoğunu kendi tabiri ile “Yüz Yılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Hayri, uzaylı kahramanımız Zobi’nin desteğiyle Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır; ancak kötüler icadın peşine düşer.

Alien: Romulus
1 saat 59 dakikalık Alien: Romulus, Fede Alvarez’in yönetmenliğinde korku sevenleri bekliyor. Filmde oyuncu olarak Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux yer alıyor.
Bir grup genç uzay kolonizatörü, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derinliklerini araştırırken evrendeki en korkunç yaşam formuyla yüz yüze gelir. Bir grup genç uzay kolonizatörü, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derinliklerini araştırırken evrendeki en korkunç yaşam formuyla yüz yüze gelir.

Trakyagazetesi Çok Tartışılan Filmler Tekira Salonlarında2

Trakyagazetesi Çok Tartışılan Filmler Tekira Salonlarında3

Kaynak: Özge Ebecek