Zabıta Haftası kutlandı Zabıta Haftası kutlandı

Etkinlik kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı’nda deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılırken, Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğüne bağlı AKOM ekipleri ile AKUT ve TRAC ekipleri de stant açarak vatandaşlara bilgilendirme yaptı.
Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü olası afetlere karşı yapılması gereken davranışları bireylere kazandırmak ve farkındalık oluşturmak için temel afet eğitimleri ve uygulamalı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve STK’larla iş birliği içerisinde anma etkinlikleri düzenlendi.
Belediye Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliklerinde Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğüne bağlı AKOM ekipleri ile AKUT ve TRAC ekipleri stant açarak vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

DEPREM SİMÜLASYON TIRI İLÇEYE GELDİ
Olası bir depreme karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla program dahilinde Tekirdağ’ın tüm ilçelerini gezen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı da anma etkinliklerinde yer aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Deprem Simülasyon Tırı’nda sarsıntı sırasında vatandaşlara neler yapılması gerektiği birebir uygulamalı olarak gösterildi. Deprem sonrası alınacak önlemler ve acil durum çantası hazırlama gibi konularda da bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi