Ozan Varan, Trakya gazetesine yaptığı özel açıklamada, kurulduğu 2020 yılından itibaren partisinin içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi. 
DEVA Partisi’nde daha önce ilçe teşkilatlarında görev aldığını, kurumsal iletişim başkanlığı, teşkilat başkanlığı ve iki yıl boyunca da Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatan Varan, 14 Temmuz 2024’ten bu yana da İl Başkanlığı görevinde olduğunu dile getirdi. 
Kent merkezinde görev almasına rağmen 

diğer ilçelere de çok hakim olduğunun altını çizen Varan, “Çünkü kuruluş aşamasında Kurucu İl Başkanımız Hasan Berk Çebi ile ilçeleri beraber gezmiştik. Yeni ilçe başkanlarıyla tanıştık. Oradaki eksikleri, fazlaları takip ederek İl Başkanlığına aday oldum” dedi. 

Tekirdağ'ın lezzetleri tescilleniyor Tekirdağ'ın lezzetleri tescilleniyor

“DÖRT İLÇEDE EKSİĞİMİZ VAR”
Genç siyasetçi Varan, Muratlı, Malkara, Hayrabolu ve Marmaraereğlisi ilçelerinde başkanlıklarının bulunmadığını, buralardaki eksikleri gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. 
Marmaraereğlisi ilçesinde seçim döneminde bir transfer durumu yaşandığını anlatan Varan, “Şu an özellikle Muratlı ve Marmaraereğlisi’nde görüştüklerimiz var. Ama ‘hadi olsun’ diye de birine görev vermek istemiyoruz. Gerçekten bu işi layıkıyla yapacak, gönül verecek, zamanını verecek insanlar arıyoruz” diye konuştu.  

Varan, kongrede sözünü verdikleri gibi, iki yıl içerisinde bir genel seçim olacakmış gibi parti teşkilatlarını hazırlayacaklarını kaydetti. 

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Kendilerine iki yıllık bir hedef koyduklarını aktaran Varan, şöyle konuştu:
“İki yıl içerisinde eksik ilçelerimizi tamamlayıp, mevcut ilçelerimizi güçlendireceğiz. 2023 seçimlerinde Millet İttifakı ile seçimlere girdik. Buradan da üçüncü sıradan kontenjandan milletvekilimizi şehrimize kazandırdık. Sonra 2024 yerel seçimlerde il başkanları düzeyinde, sonra da genel merkezin onay verdiği gibi Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir’de aday çıkarmadık. Orada ittifaklara destek verdik. Biz artık yeni dönemde ittifaklardan ayrı, CHP’ye de AK Parti’ye de eşit mesafede olacağız. Çünkü şu anda 9 ilçe ve bir de Büyükşehirde CHP var.  Biz de şu anda onların yaptıkları çalışmaları takip ediyoruz. Seçim öncesi çok ciddi vaatler verdiler. Alzheimer
merkezleri, futbol sahaları, raylı sistemler, bunların hepsi bizim dosyamızda. Ama tabii bunlar bir süreç. Yaklaşık 5 ay önce göreve geldiler. Bunların da takipçisiyiz. Görevde bir yıllık sürelerini doldurdukları zaman biz bunların hepsini bir basın açıklaması ile neler yapılmış, nelere teşekkür edeceğiz, neleri eleştireceğiz… Ama dediğim gibi herkese eşit, kendi ayakları üzerinde duran bir teşkilat olmak için çalışıyoruz.”
Varan, genel ve yerel seçimlere ilişkin hedeflerini anlatarak, “2023 seçimlerinde ilk dönemimizde bir milletvekili çıkarmıştık, 2028 seçimlerinde amacımız bu sayıyı ikiye çıkarmak. 2029 yerel seçimlerinde de Tekirdağ’dan DEVA Partili ilk belediye başkanını çıkarmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Gökmen Yüce