Tekirdağ’ın havası “parçalı bulutlu” Tekirdağ’ın havası “parçalı bulutlu”

Süleymanpaşa ilçesi sahilindeki 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve protokol üyeleri katıldı. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu yaptı. 
Hacıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 ‘’Tekirdağ ‘3 Kemaller Diyarı’ olarak anılıyor. Bunların en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 1915 yılında içinde 57. Alayı da bulunduran 19. Fırka’nın kuruluşu için önce Tekirdağ’a gelmiştir. Burada Tekirdağ halkının sosyal yapısını, ekonomik yapısını güzel bir şekilde gözlemlemiştir ve yıllar sonra Cumhuriyet kurulduktan sonra Harf İnkılabı Kanunu çıkmadan önce 23 Ağustos günü, tam da bugün, 96 yıl önce Tekirdağ’ımıza teşrif etmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a teşrif etmesi tesadüf değildir. 1915 yılında edindiği tecrübelerle Tekirdağ’ı benimsemiştir ve Tekirdağ’ın aydınlık yüzünü, modern insanlarını o zamandan keşfetmiştir. Doğal olarak da bu çalışmayı ilk olarak Tekirdağ’da başlatmıştır.’’
Hacıoğlu’nıun konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Törenin ardından katılımcılara günün anısına bastırılan posta pulu dağıtıldı.

Kaynak: Abdullah Yalçın