Ergene Belediyesinin haziran ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası Salonu’nda yapıldı. 

Toplantıda spor kulüplerine nakdi yardım yapılması konulu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

Komisyon raporu uyarınca Ergene Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren ve Tekirdağ Süper Amatör Küme, Tekirdağ 1. Amatör Küme ve Tekirdağ 2. Amatör Küme’de boy gösterecek Ergene ilçesinin temsilcileri olan amatör futbol kulüplerine toplam 660 bin lira yardımda bulunma kararı aldı.

Meclis kararına göre, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde Ergene ilçesinin temsil eden takıma 100 bin, Tekirdağ 1. Amatör Ligi’ndeki temsilcilere 60 bin ve Tekirdağ 2.Amatör Ligi’ndeki Ergene temsilcisi olan futbol takımlarına 40 bin lira yardım yapılacak. 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sporun her türlüsünü desteklediklerini ve spora ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi. 

Yüksel, şunları kaydetti:“Ergene Belediyesi olarak Tekirdağ’ın profesyonel liglerde yer alan tek takımı olan Ergene Velimeşespor’un maçlarının oynadığı Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nu, Velimeşe Kapalı Spor Salonu’nu, Naim Süleymanoğlu Tesisleri, Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadı’nı, çeşitli semt spor alanlarını, spor salonlarını Ergene’mize kazandırdık. Yeni yatırımlarımla ilçemize yeni spor alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Ergene ilçemizi amatör futbol liglerinde temsil eden kulüplerimize de maddi yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz. Ergene Belediyesi Meclisi’mizin haziran ayındaki meclis toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda, bu sene ilçemizi amatör futbol liglerinde temsil eden futbol kulüplerimize toplam 660 bin lira  yardım yapma kararı aldık. Bu karardan dolayı belediye başkan yardımcılarımıza ve Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyor, yeni futbol sezonu öncesinde de ilçemizin temsilcisi olan futbol
kulüplerimize başarılar diliyorum.”

Muhabir: Zehra Kıyıcı

Editör: Trakya Gazetesi