Etkinlikte palyaçolar  çocuklara yüz boyama yaptı, balon hediye etti. Bu özel günün tadını çıkaran çocuklar gönüllerince dans etti ve boyama çalışması yaptı. Palyaçolar, Süleymanpaşa Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri çocuklarla yakından ilgilenerek onların eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı. 

D4473Ca1 0715 4Ee4 9868 F8Deb61942F0
Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin, burada yaptığı konuşmada, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlamak ve kız çocuklarının yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için bir araya geldiklerini söyledi. 
Bu anlamlı günün, dünya genelinde kız çocuklarının haklarını savunmak, onların eğitim, sağlık, güvenlik ve eşitlik gibi temel haklara erişimlerini vurgulamak için bir farkındalık platformu sunduğunu aktaran Çetin, şöyle konuştu:
“Kız çocukları, toplumların geleceğini şekillendiren, eğitimle güçlenen ve potansiyelleri sınırsız olan bireylerdir. Ancak, ne yazıkki birçok kız çocuğu, dünyada ve ülkemizde hala cinsiyet eşitsizliği, erken yaşta evlilik, eğitimden yoksun bırakılma ve şiddet gibi ciddi engellerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu engellerin aşılması için, hepimize büyük görevler düşüyor. Kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak, onların hayal ettiği geleceği inşa edebilmeleri için gereken desteği vermek, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluktur. Eğitim, kız çocuklarının en temel hakkıdır ve onların güçlü bireyler olarak topluma kazandırılmasında en önemli adımdır.”
Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu özel günde, kız çocuklarının her alanda eşit fırsatlara sahip olabilmesi için daha fazla çalışacağımızı, onların haklarını savunacağımızı ve bu yolda elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Kız çocuklarının geleceğe umutla bakabilmesi, güvenle adım atabilmesi için hep birlikte, daha güçlü ve eşitlikçi bir dünya inşa edelim.”
Konuşmanın ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bursiyeri 5. Sınıf öğrencisi   Nisa Güller kendi yazdığı “Kız olmak, kadın olmak” isimli şiirini okudu. 

Bir yanda açlık bir yanda israf Bir yanda açlık bir yanda israf

D507Cfe5 Fd03 4585 Bbca B33Fc96Fab30
Daha sonra kurulan standa gelen minik kızlara ücretsiz olarak meyve suyu ve şekerleme dağıtıldı. Fotoğraflar çekildi. 
Burcu Uğuz tarafından kaleme alınan “Kız Çocuk Hakları Bildirgesi” kitabının dağıtımı gerçekleştirildi. Bu kitap ile kız-erkek ayırmaksızın herkes arasında eşitliğe saygının öneminin hatırlanması amaçlandı.
Etkinlik gün boyu devam etti. Standa uğrayan minik kızlar palyaçolar ve çeşitli etkinliklerle güzel bir gün geçirdi.

1Cd15Ee8 C92E 4C6E 9Ed2 C69Cbcf7D86C

Kaynak: Özge Ebecek