Tekirdağesnaf, 58. Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında sahilde oluşturulan alanda satışını sürdürüyor.
Burada tekstil ürünleri satan esnaf Hüseyin Er, gazetemize yaptığı açıklamada, satışların geçen yıla göre biraz düştüğünü söyledi. 
Festival ve bayram tatilinin bir arada olmasının satışları olumsuz etkilediğini belirten Er, “Geçen yıl festival ile bayram tatili farklı tarihlerde gerçekleşmişti. Satışlarımız çok iyiydi. Festival boyunca adım atacak yer yoktu. Ama bu yıl insanlar çok rahat hareket edebiliyor burada” dedi. 

Trakyagazetesi Esnaf Sıkıntılarını Anlattı2

“SENEYE DAHA İYİ SANATÇILAR GETİRİLMELİ”

Er, sezonunun bir ay uzatılmasının biraz da olsa bu eksikliği giderdiğini ancak yeterli olmadığını dile getirdi. 
Geçmiş yıllarda festivale daha ünlü sanatçıların getirildiğini, bunun da insanları sahile daha çok çektiğini vurgulayan Er, şunları kaydetti:
“Bu yıl konserler o kadar iyi geçmedi. Sanatçılar iyi değildi. Sadece cumartesi iş oldu, diğer günler sanatçılar çok fazla kalabalık toplayamadı. Köylerde düzenlenen festivallerde bile iyi sanatçılar vardı. Onlar Rafet El Roman’ı getirdiler, çok kalabalık oldu. Seneye mutlaka buraya çok iyi sanatçıların getirilmesi lazım ki iş yapabilelim.”

“GÜVENLİK TEDBİRİ ARTIRILMALI”

Hüseyin Er, festival boyunca güvenlik sorunu da yaşadıklarına işaret ederek, “Biz kendi imkanlarımızla bekçi tuttuk ama buna rağmen hırsızlık olayları yaşandı. Bekçiler sabaha kadar buralarda geziyor ama yeterli olmuyor. Mesela benim tezgahımdan tişörtler çalındı. Çadırın arka kısmındaki boşluktan girip hırsızlık yapmışlar. Çadırların arkasında önlem alınmalı. Çadırı kaldırıp altından geçiyorlar. Önceden demir takıyorlardı. Aynı şekilde yapılabilir” diye konuştu. 

“ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ DE SATIŞLARI ETKİLEDİ”

Festival alanında takı ürünleri satan esnaf Yusuf Bakır ise işlerin geçen seneye göre oldukça kötü geçtiğini söyledi. İnsanların alım güçlerinin düştüğünü, bununda satışlara olumsuz yansıdığını aktaran Bakır, “Ekonomik kriz insanları derinden etkiliyor. Öncelikle yeme içme gibi mecburi ihtiyaçlarını karşılayama çalışıyorlar. Böyle olunca da burada satışlar düşüyor. İnsanlarda para olmayınca ürün de almıyorlar. Düşünün 20-25 bin lira kira veriyorsunuz ve 17 bin lira asgari ücret alıyorsunuz. Nasıl geçinip bir de alış veriş yapacaksınız” dedi. 

“HAVA SİRKÜLASYONUNU SAĞLANMALI”

Bakır, çadırların içerisinde mutlaka hava sirkülasyonunun sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Buraya gelenler bunaltıcı hava nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Sıcak nedeniyle çok fazla zaman geçiremiyor, bir an önce buradan çıkmak istiyor. Alanın giriş ve çıkışına karşılıklı vantilatörler konulursa havayı da serin tutmuş oluruz. Umarım seneye bu eksiklik giderilir” diye konuştu. 
Bakır, çadırların bulunduğu alanda güvenlik sorunu olduğunu, bu konuda daha fazla tedbir alınması gerektiğini kaydetti. 
Esnaf Bakır, alanın çevresinde yaşanan otopark sorununun da çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

5 yılda 50 yeni üzüm çeşidi adayı geliştirildi 5 yılda 50 yeni üzüm çeşidi adayı geliştirildi

Trakyagazetesi Esnaf Sıkıntılarını Anlattı3

Kaynak: İlkay Danacılar