Nurten Yontar’ın “Gaziler Günü” mesajı Nurten Yontar’ın “Gaziler Günü” mesajı

Öztrak mesajında, “30 Ağustos Zaferimizin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bizlere bu toprakları vatan kılmak için canlarını ortaya koyan,  ‘vatana yeni bir vatan veren’ tüm kahramanlarımızı bir kere daha şükran, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.  

Öztrak, mesajında şunları ifade etti:

“Milletimiz bundan tam 102 yıl önce bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla el ele, omuz omuza verdi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı büyük bir zafer kazandı. Vatan evlatları, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde yedi düveli dize getirip işgalcileri vatanın bağrından söküp attıktan sonra, savaş meydanlarında kazandıkları zaferi ekonomide, sosyal hayatta, eğitimde ve hayatın her alanında kazandıkları zaferlerle taçlandırdı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle uçurum kenarındaki yıkık ülke, türlü düşmanlarla kanlı boğuşmaların ardından üst üste devrimlerle, ‘içeride ve dışarıda saygıyla tanınan yeni vatana’ dönüştü.
Bugün; bu onurlu miras bizlere hem kıvanç hem de büyük bir sorumluluk vermektedir. Bu nedenle her 30 Ağustos bizler için kutlama günü olduğu kadar, ulusumuzun en zor zamanlarda bile neler başarabildiğini hatırlama ve yurdumuzun kuruluş harcındaki çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmak için yeni bir azimle tazelenme günüdür.
Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferimizin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi