Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İş birliği Kurulu’nda (SANTEK) alınan karar doğrultusunda un, ayçiçek yağı, zeytin, zeytin yağı, süt ürünleri (süt yoğurt, peynir vb.), üzüm suyu, et ürünleri, içecekler, şekerleme vb. gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara destek olmak, gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Gıda İnovasyon Platformunun (TUGIP) tanıtımına ve gıda firmalarına verebilecekleri desteklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, TTSO Meclis Başkanı Hakan Şık, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, TÜBİTAK MAM Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Doç. Dr. Abit Balin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Vekili Deniz Yayla, NKÜ Teknopark Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Barış Kocabıyık, Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, IPA–INNOFOOD-TUGİP Teknik Destek Takım Lideri Deniz Bayhan, TÜBİTAK MAM Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri Dr. İncinur Hasbay, NKÜ gıda alanında çalışan akademisyenleri ile Tekirdağ’da gıda sektöründe faaliyet gösteren 60’a yakın firma temsilcisi katıldı.
Toplantıda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Türkiye Gıda İnovasyon Platformunun (TUGIP) tanıtımı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesindeki Gıda Araştırma Gruplarının Ar-Ge çalışmalarının sunumu gerçekleştirildi. Toplantıda, yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu” çerçevesinde YÖK tarafından Gıda Biyoteknoloji alanında öncelikli alan misyonu yüklenen NKÜ koordinatörlüğü yürüten Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz sunumlar gerçekleştirdi.
Toplantıda NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile diğer akademik birimlerde gıda alanında çalışmalar yapan akademik üyeler çalışma alanları ile ilgili olarak gıda sektörünün sorularını cevaplandırdı.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Türkiye Gıda İnovasyon Platformunun (TUGIP) yetkilileri, gıda sektörü temsilcilerine mevcut ürünlerin kalitelerinin iyileştirilmesi, yeni ürün geliştirilmesi, üretimde uygulanan teknolojilerin iyileştirilmesi, üretim kayıplarının azaltılması, atık ve yan ürünlerin değerlendirilmesi konularında sunulan hizmetler, teknolojik ve laboratuvar at yapılar, makine-teçhizat ve pilot ölçekli tesisler kapsamında bilgiler aktarılarak TUGİP yetkilileri tarafından gıda sektörü temsilcilerinin soruları yanıtlandı.
Gıda sektörü temsilcileri buluştu
Namık Kemal Üniversitesinin gıda alanında çalışan akademisyenleri ve TÜBİTAK-MAM Türkiye Gıda İnovasyon Platformu yetkilileri, Tekirdağ’da gıda sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
Kaynak: İlkay Danacılar
Yorumlar