Ödül törenine Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Saray Belediye Başkanı Abdül TaşyasanTekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Veliköy Organiza Sanayi Bölgesi Başkanı Aret Marancıoğlu, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

“TİCARETTE HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanıtım filmi izlendi. Ödül töreninde konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Burası Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri. Üretim üssünde olduğu kadar önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla ticari üs haline gelmesi için de el birliğiyle bütün yönetim ve meclisimle, Organize Sanayi Bölgemle, yerel yönetimlerle ticarette de hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız” dedi.

“BEN BURADA DOĞDUM, BURADA ÖLECEĞİM”
Çerkezköy bölgesinin 1976 yılında sanayileşmeye başladığını söyleyen Çetin, “Burası tarım topraklarıydı. Trakya, Türkiye’nin altın boynuzudur. Bu altın boynuzun önümüzdeki dönem için makro planlarının yapılması gerekiyor. Acil eylem planlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bizi gelecekte zor günler bekliyor. Hem yerel yönetimlerle hem de diğer oda ve borsa başkanlarıyla, hem de kamuyla sayın Valimiz ve sayın Kaymakamımızın önderliğinde, bölge valilerimizle, siyasilerle birlikte çalışarak bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ben bu bölgede doğdum ve bu bölgede yaşıyorum. Bu bölgede sürdürülebilir bir yaşam döngüsünün sağlanması için yeşil dönüşümse yeşil dönüşüm, suyun gelmesi gerekiyorsa suyun gelmesi için sonuna kadar çalışacağım. Çünkü ben burada doğdum ve burada öleceğim. Bu yüzden herkesin desteğini istiyorum. Bölgemiz kıymetli bir bölgedir. Bölgemizle ilgili makro planlar önümüzdeki süreçte hayata geçecektir, bütün STK’larla birlikte çalışacağız” diye konuştu.
“BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN”
Üretim üssü olan bölgede ihracatta ilk 1000 içerisinde yer alan 36 firmayı kutlayan Çetin, “Başarılarınız daim olsun. Sizleri seviyorum. Sizlerle birlikte çok daha iyisini başaracağımıza inanıyorum. Sizlere güveniyorum” dedi. Vize sorununa da değinen Çetin, “Ben inanıyorum ki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızla beraber, aldığımız destekle beraber eğer sanayiciye yeşil pasaport sağlanırsa ben inanıyorum ki ihracatta en az yüzde 20 daha fazla ürün ihraç edeceğiz, ürünlerimizi yurt dışına satacağız. Bunu sonuna kadar istiyorum. Sizlerin de desteğinizi bekliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde TOBB Başkanımızı ve tüm yönetim kurulunu buraya bekliyorum. Desteğe ihtiyacımız var, bölgenin desteğe ihtiyacı var. Biz de size tam destek veririz, sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Tekirdağ’da 8,5 ayda 18 kilometre yol yapıldı Tekirdağ’da 8,5 ayda 18 kilometre yol yapıldı

“ÇERKEZKÖY ÜLKEMİZİN BAŞTA GELEN SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİ”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ali Kopuz da TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamını ileterek konuşmasına başladı. Burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kopuz, “Çerkezköy ülkemizin başta gelen sanayi merkezlerinden biri. Bugün Tekirdağ ülkemizin en yüksek sanayi üretimi gerçekleştiren ilk 5 ilden biri konumuna geldiyse, bu büyük başarıda en büyük katkı Çerkezköy’den geliyor. Bu da sizlerin ekonomik gücünü ve potansiyelini yansıtıyor. Müteşebbis kardeşlerimiz yaşadıkları türlü sıkıntılara rağmen azim ve kararlılıkla çalışıyor ve üretiyor. Sadece iç pazarda değil uluslararası arenada da rekabet ederek Türk mallarının kalitesini tüm dünyaya tanıtıyorlar. Üretip ihraç ettikleri katma değerli ürünlerle Çerkezköy’ün ismini markalaştıran, şehrimizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan tüm üreticilerimize ve sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çerkezköy’ün daha çok gelişmesi yolunda vizyonunu ve icraatını gösteren oda başkanımız sayın Ahmet Çetin ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
“ÇERKEZKÖY’ÜN ÜRETİM GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine pek çok yenilikçi hizmeti sunduğunu dile getiren Kopuz, “Çerkezköy’e yeni ihracatçılar kazandırıyor. K türü yetki belgesi ve dijital takograf kartının odadan verilmesini sağlayarak üyelerimize en hızlı şekilde ulaştırıyor. Yeşil dönüşüm konusunda üyelerimizi bilgilendiriyor. Vize işlem ofisi kuruyor. Tedarikçi günleri programını hayata geçiriyor. Nitelikli personel teminine yönelik model fabrika ve mesleki eğitim projesini yürütüyor. Burada üretilen ürünlerin hızlı bir şekilde nakli için lojistik merkezi kurulması için de ayrıca çalışma yapıyor. Trakya Bölgemizin ilk ve tek endüstriyel fuarını düzenliyor. 8’inci defa düzenlenen ve her geçen sene kapasitesini ve etkisini artıran Çerkezköy Endüstriyel Fuarı da Çerkezköy’ün üretim gücünü gösteriyor. Yarım asrı bulan sanayi kültürüyle ülkemizin nitelikli üretim üssü konumuna yükselen Çerkezköy’ün bu başarılarıyla bizler gurur duyuyoruz. Tüm bu hizmetleri Çerkezköy’ümüze kazandıran Ahmet Çetin kardeşimi vizyonundan dolayı kutluyorum” diye konuştu.
“16 DERSLİKLİ OKUL YAPIYORUZ”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın aynı zamanda akredite oda olduğunu dile getiren Kopuz, “Üyelerine Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet sunuyor. Bundan dolayı da Ahmet Çetin başkanımızı, yönetimini ve çalışma ekibini yürekten tebrik ediyorum. Kendisi sizleri de Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyor. Biz kendisiyle birlikte çalışmaktan ve yol arkadaşımız olmasından dolayı çok mutluyuz. Öte yandan odamızın da talebi ve katkısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Çerkezköy’de 16 derslikli bir okul yapıyoruz. Nasip olursa yine açılışını birlikte yapacağız. Şimdiden Çerkezköy’e hayırlı olsun” dedi. Ödül alacak firmaları kutlayan Kopuz, “Hepinizle iftihar ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.


FİRMALARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından Ali Kopuz’a çiçek takdim edilmesinin ardından ödül törenine geçildi. Arçelik Anonim Şirketi, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Erdemoğlu Dış Ticaret A.Ş., Taha Pazarlama ve Mağazacılık A.Ş., Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Altek Döküm Hadde Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Defacto Perakende Ticaret A.Ş. (Ozon Tekstil), Hema Exim Ticaret A.Ş., Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aksa Jeneratör Sanayi A.Ş., World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saray Döküm ve Madeni Aksam Sanayi Turizm Anonim Şirketi Çerkezköy Şubesi, Jotun Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özer Metal Sanayi A.Ş., Korozo Dış Ticaret A.Ş., Yorglass Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eda Dış Ticaret ve Tekstil Pazarlama A.Ş., Türkmen Grup İthalat İhracat Dış Ticaret A.Ş. (ATT Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.), 3 M Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dinex Egzoz ve Emisyon Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Setaş Kimya Sanayi A.Ş., Elkon Beton Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Argon Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sarbak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş., Deva Holding A.Ş., Ankutsan Antalya Kutu San. Oluklu Muk. Kağıt Ticaret A.Ş., 2 M Kablo Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş., Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş., Schott Orim Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Paksel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Korel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş., Suglobal Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi A.Ş. ve Asa Kaynak ve Metal Alaşımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarına ödülleri TOBB Başkan Vekili Ali Kopuz, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan tarafından takdim edildi. Ödül töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi