Tekirdağ Kadın Platformu üyeleri ve kent sakinleri, Köprübaşı mevkisinde toplandı. 
Şiddeti protesto için siyah giyinen kadınlar Hükümet Caddesi’nde sloganlar atıp dövizler taşıyarak yürüdü. 
Yürüyüşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin de katıldı. 

Mazbatasını alan Gürcün’den yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü vurgusu Mazbatasını alan Gürcün’den yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü vurgusu

FATMA ÖZDEMİR’İN İŞ YERİ ÖNÜNDE ALKIŞLI PROTESTO
Geçen hafta platonik aşığı tarafından silahlı saldırıda öldürülen Fatma Özdemir’in Hükümet Caddesi üzerinde bulunan iş yeri önünde duran kadınlar, alkışlarla şiddeti protesto ettiler. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Canden Yüceer, şiddeti protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
 “Kadın erkek eşitliğini, kadına yönelik şiddetin cinayetlerin son bulmasını, kadına yönelik ayrımcılığın son bulmasını, kadınların sadece doğuştan gelen haklarının uygulanması gerektiğini savundum ve savunmaya da devam ediyorum. Ama Tekirdağ’ımızdaki, ülkemizdeki kadınların yaşam koşullarına baktığımızda maalesef istediğimiz, hedeflediğimiz, arzu ettiğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken hedeflediği o eşit yurttaş hedefinden hala uzakta olmanın, o hedefe yaklaşamamış olmanın üzüntüsü ve maalesef yorgunluğu içerisindeyiz. Yorgunluk derken asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.’’

Trakyagazetesi “Kadına Şiddeti Protesto” Yürüyüşü2

Kaynak: Abdullah Yalçın