Çadırlar Pazartesi günü kalkacak Çadırlar Pazartesi günü kalkacak

Süleymanpaşa Belediyesince yöresel ürünlerin ve lezzetlerin tanıtılması, yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen “Karacakılavuz Keşkek Şenliği” yapıldı. 
Karacakılavuz Mahallesi’ndeki etkinlik alanında düzenlenen şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı. 
Korteje CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz, Belediye Meclisi üyeleri, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, mahalle muhtarları ve Karacakılavuz sakinleri ile çevre ilçelerden gelen misafirler katıldı.  

Trakyagazetesi Karacakılavuz Şenlendi4

KEŞKEK DAĞITILDI
Emin Benan Utku, açılış sonrası protokol temsilcileri ile şenlik alanında kurulan yerel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.  Geleneksel buğday dövme törenine katılarak şenlik coşkusuna eşlik eden Utku, Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan keşkekleri vatandaşlara ikram etti. Keşkek ikramı, şenlik
süresince devam etti. 
Daha sonra sahne etkinliklerine geçildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak sahneye gelen Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Hasan Demir, geleneksel hale gelen Keşkek Şenliğini düzenleyerek beldenin tanıtımına katkıda bulunan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür etti. 

Demir, mahalle sakinlerini yörenin ürünleri olan keşkek ve dokumaların tanıtımında büyük önemi olan şenliğe sahip çıkmaya davet etti.

Trakyagazetesi Karacakılavuz Şenlendi2

“ŞENLİĞİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”
Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku ise konuşmasında, göreve gelirken halkçı belediyecilik yapacaklarının sözünü verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:
“Karacakılavuz Keşkek Şenliğimiz ile ilgili muhtarımız burada, kendisiyle görüştük. Karacakılavuz halkımızın görüşlerini aldık. Mahalle sakinlerimizin istekleri doğrultusunda 5. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ni yapmaya karar verdik. Sizlerin destekleri ile de şenliğimizi sonraki yıllarda daha da büyütüp ilerletmek istiyoruz. Sadece keşkek ile değil, Karacakılavuz’u değerli kılan dokumaları, geniş tarım arazileri ve hayvancılıktaki öncülüğü ile tanıtmak istiyoruz. Bu coşkuyu bizlerle yaşamak için buraya gelen herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.”
Başkanvekili Utku’nun ardından sırasıyla Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun kürsüden vatandaşlara hitap etti. Şenliğin organizasyonun emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür eden Güler ve Aygun, gelecekte Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin çok daha geniş kapsamlı bir hale getirilmesi için destek sözü verdiler.

Trakyagazetesi Karacakılavuz Şenlendi3

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU
Protokol konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıktı. 15 dakikalık performansı ilgiyle izlenen ekip, beğeni topladı. Halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası sahne sırası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’ndaydı. Şef ve solist Salih Demirci’nin seslendirdiği şarkı ve türküler şenlik alanını dolduran izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

YOĞURT YEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ
TBB Kent Orkestrası’nın konseri sona erdiğinde, Keşkek Şenliği’nin değişmez etkinliklerinden biri olan altın ödüllü Yoğurt Yeme Yarışması gerçekleştirildi. Seyirciler arasından gönüllü olan yarışmacılar, bir kilogramlık yoğurdu bitirmeye çalıştı. Kadınlar ve erkekler olarak iki kategoride yapılan yarışmada ilk ikiye giren katılımcılar çeyrek ve gram altın kazanırken, diğer yarışmacılara da yarım gramlık teselli ödülü takdim edildi. Yarışmacılara ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku ve protokol temsilcileri takdim ettiler.

Karacakılavuz Keşkek Şenliğinin ilk gününün son sahne etkinliği ise Blues of Rumeli konseri oldu. 58’inci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde de sahne alan ve büyük beğeni toplayan topluluk, Rumeli ezgilerini kendi tarzlarında yorumladıkları performansları ile Karacakılavuz’u coşturdu.
Akşam saatlerinde başlayan şenlik etkinlikleri kapsamında, keşkek ikramı, yöresel ürün stantlarının yanı sıra çocuklar için de oyun grupları, parkurlar ve çeşitli atölyeler şenlik alanında çocukları ağırladı. Şenliğe katılanlar keyifli bir akşam geçirmiş oldu.

Kaynak: İlkay Danacılar