Akyüz, 18 b uygulaması kapsamında mahallede yolların kazıldığını ve alt yapı olmadığı için asfaltlama çalışması yapılamadığını söyledi.

Antik kentler turizme katkı sağlayacak Antik kentler turizme katkı sağlayacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin mahallede alt yapı çalışması yapmadan yollarda çalışma yapılamadığını söyleyen Akyüz, şöyle konuştu:
Karadeniz Mahallesi'nin başlıca sorunlarından birisi 18 b uygulamasıdır. Uygulama önceki dönem Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılmıştı. Tarlalar kazıldı, yollar açıldı. Bunlar yapıldı ama buralarda hiç bir alt yapı çalışması yoktu. Bu açılan yollar öylece kaldı. Yağmur yağdığında bu yollardan akan çamur, pislik ve taşlar evlerin balkonlarına doluyor. İnsanlar her yağmurdan sonra mağdur oluyor. İnsanların her seferinde bunu yaşaması artık herkesi bıktırdı. Kepçelerde yağmurdan sonra tekrar yolları düzeltmeye çalışıyoruz. Sadece açılıp bırakılan yollardan mağdur olan insanlar neredeyse yağmur yağmasın diye dua edecek duruma geldi.” 

“TOZDAN ÇAMURDAN BIKTIK”

Akyüz, 2024 yılında bu tür sorunların yaşanmaması gerektiğini ve mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“İnsanlar yaz aylarından tozdan, yağmur yağdığında çamurdan bıkmış durumda. Bu sorunun çözülmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’ye gerekli dilekçelerimizi yazdık ama dönüş alamıyoruz. Burada çalışmanın tamamlanması için acilen alt yapı çalışması yapılması gerekiyor. Alt yapı çalışmalarının yapılması halinde Süleymanpaşa Belediyesi de yol yapım çalışmalarını tamamlayacak. Şu anda alt yapı olmamasından dolayı kent merkezine 10 dakikalık mesafedeki mahallemizin yollarının tarla yolundan farkı yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin gerekli alt yapı çalışmalarını yapmasını bekliyoruz. Alt yapı çalışmasının ardından da asfaltlama çalışmasıyla mahallemizin düzgün yollara kavuşmasını bekliyoruz. Mahalle halkının daha fazla mağdur olmaması adına kurumların acilen desteğini bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi