İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, hükümetin getirdiği yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Metiner, hükümetin savunma sanayisi katılma payı ve araç satışlarındaki ek ücretler gibi adımlarla vatandaşı daha da sıkıştırdığını belirtti. Özellikle 100 bin TL üzeri limitli kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL alınacak olan katılma payını eleştiren Metiner, "Bu daha başlangıç. Şimdi de savunma sanayine katılım zorunlu tutuluyor. Cebinizde kredi kartınız varsa, savunmaya katılmak zorundasınız" dedi.

Ayrıca sıfır araç satışlarına getirilen 3.000 TL ve ikinci el araç satışlarına uygulanan 1.500 TL tescil ücretlerinin, hükümetin yeni kaynak arayışının göstergesi olduğunu vurgulayan Metiner, “Hükümet her yerden para toplama peşinde. Vatandaş ne kadar dayanacak, merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeler, gayrimenkul alım-satımını da vuruyor. Artık hem alıcıdan hem de satıcıdan 750’şer TL katılma payı alınacak. Metiner, bu uygulamanın ekonomideki durgunluğu daha da derinleştireceğini savunarak, "Gayrimenkul piyasası zaten zorda. Bir de üstüne bu tür ek vergiler koyarak iyice çıkmaza sokuyorlar. Hükümet bir taraftan ekonomi büyüyor diye övünüyor, diğer taraftan vatandaşa sırtını dönüp onun cebindeki son kuruşa göz dikiyor" dedi.

Tekirdağ polisi kaçakçılığa geçit vermedi Tekirdağ polisi kaçakçılığa geçit vermedi

Metiner, hükümetin bu vergi adımlarını eleştirirken, ironiyle dolu öneriler de sunarak, bu durumu eleştirdi. "Bence yetmez," diyen Metiner, hükümete yeni vergi kaynakları önerdi: Günde üç öğün yemek yiyenlerden ‘gelir artış vergisi’ alınsın. "Madem ekonominiz bu kadar iyi, demek ki fazla yiyorsunuz, öyle mi?" Günde 10.000 adımdan fazla yürüyenlerden ‘asfalt aşınma payı’ alınsın. "Yolları siz aşındırıyorsunuz, bunu bedavaya mı yapacaksınız?" Arabasını ayda 100 km’den az kullananlara ‘işgaliye payı’ getirilsin. "Madem arabayı kullanmıyor, yakıt harcamıyorsunuz o zaman park yeri işgal etmeyin."

Metiner, bu önerilerle hükümetin ekonomi politikalarını mizahi bir dille eleştirirken, vatandaşın üzerine yüklenen vergilerin mantıksızlığına dikkat çekti.

Metiner, hükümetin vergi artırımlarıyla ekonomiyi toparlama çabasını "dibe batmış bir ekonomi için pansuman tedbirleri" olarak nitelendirdi. "Vatandaştan alınan bu paralar nereye gidiyor? Savunma sanayi mi, yoksa başka bir delik mi kapatılmaya çalışılıyor?" sorularını gündeme taşıdı.

Kaynak: Haber Merkezi