Yakup Gazi Tantan, yaptığı açıklamada, son günlerde Tekirdağ’da yaşanan üzücü olaylar ve şehrin bu olaylarla ülke gündeminde olmasının, herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Tantan, cinsel istismara uğrayan ve hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebek olayı, daha sonra çarşının göbeğinde yaşanan dehşet verici cinayet ile 2 gencin hayatını kaybetmesi, 2 polisin yaralanması, son olarak 100. Yıl Mahallesi Barış Manço Parkı’nda 18 yaşındaki Efecan’ın 2 madde bağımlısı tarafından hayattan koparılmasının tüm Tekirdağlıları derinden üzdüğünü ifade etti. 

Tekirdağ’da bazı şeylerin yolunda gitmediğini vurgulayan Tantan, “Uyuşturucu kullanım yaşı çok düşmüş, bireysel silahlanma ciddi sorun olmaya başlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı olarak ben, Yönetim Kurulu üyelerim ve Meclis üyeleri olarak şehrimizde yapılacak her çalışmada değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtiriz” dedi.

Gürcün’den Vali Soytürk’e ziyaret Gürcün’den Vali Soytürk’e ziyaret

Gençlere ve ailelerine de seslenen Tantan, “Madde bağımlılığı hayatlarınızı avuçlarınızın arasından alıp götürürken, bunları size satanlar saltanat sürmektedir. Lütfen taşıdığınız asil kanı kirletmeyin, aileler de gençlerin üzerinden ellerinizi çekmesin. Bu gençliği korumak hepimizin sorumluluğundadır” diye konuştu.

Kaynak: Abdullah Yalçın