Büyükelçi Manasijevski’den Rektör Şahin’e ziyaret Büyükelçi Manasijevski’den Rektör Şahin’e ziyaret

Yeni eğitim-öğretim yılının 9 Eylül itibarıyla yaklaşık 20 milyon öğrenci ve bir milyonu aşkın öğretmenle başlayacağını belirten Avşar, bir seçim vaadi olan öğrencilere verilecek beslenme desteğinden, ücretli öğretmen uygulamasına kadar kritik sorular yöneltti. 
Avşar, sınıfların ortalama öğrenci sayısı ve bölgesel dağılımını, birleştirilmiş sınıf uygulamasını, bir öğün yemek veya beslenme desteğini, okula devam etmeyen öğrencileri ve bunun için bir çalışmanın varlığını, 3-6 yaş grubunda kaç çocuğun eğitim alamadığını, eğitim bilimleri formasyonuna sahip öğretmenlerin ataması yerine formasyona sahip olmayan ücretli öğretmenlerin tercih edilmesini, yeni öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağını, Tekirdağ başta olmak üzere okulların depreme karşı hazırlık durumu ile özel okullarda çalışan öğretmenlerin çalışma koşulları vb. konuya ilişkin Bakan Tekin’e bir takım sorular sordu.
Milli Eğitim Temel Kanunu’na değinen Avşar, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2’nci maddesinin 3’ncü fıkrası ve devamında “İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak; böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.” ifadelerine atıf yaptı.
 
Avşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur.” sözüne dikkat çekerek, eğitim politikalarının önemini vurguladığını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi