TED Tekirdağ Spor Kulübü’ne kayıt olan sportif çocuklar hem yaz aylarını verimli bir şekilde geçirecek, hem de zihinsel ve fiziksel olarak gelişerek ve aynı zamanda da sosyalleşerek gelecekleri için çok önemli bir adım atmış olacak.

TED Tekirdağ Spor Kulübü’ne kayıt olan çocuklar; alanında profesyonel kadro ile gelişim odaklı çalışma fırsatı yakalarken lisanslı sporcu olma şansına da sahip olacak.

Yaz boyunca bünyesinde bir çok sporcuya ev sahipliği yapacak olan TED Tekirdağ Spor Kulübü, alanında uzman eğitici kadrosu ile tenis, yüzme, basketbol, jimnastik, voleybol, futbol gibi bir çok branşta faaliyet göstermeye başladı.

Okul dışından da öğrencilerin katılabildiği sportif çalışmalarda öğrenciler yaş grubuna göre ayrılarak antrenman planlaması yapılacak.

Kayıtların başladığı kulüpte, bazı dersler de başlamış bulunuyor.

İlk olarak 25 Haziran Salı günü başlayan tenis dersinde bir araya gelen öğrenciler toplu olarak tenis hakkında temel bilgiler edindiler. Tenis öğretmeni Nil Eğilmez tarafından verilen dersin birincisi oldukça verimli geçti. Öğrenciler arasında ilk kez tenis oynayanlar da, tecrübeli olanlar da vardı. Öğrencilerin birbirleriyle ve öğretmenleri ile tanışması ile başlayan, sonrasında ise performansa dayalı yapılan ders sonunda Nil Öğretmen tarafından öğrenciler beceri ve yaşlarına göre gruplara ayrıldılar. Teniste aynı seviyede olan çocuklar aynı gruplarda eşleşti. Performansa dayalı ilk grup dersi ise 27 Haziran Perşembe günü TED Tekirdağ Koleji bahçesinde yer alan tenis kortunda gerçekleşti.

İlk derslerinde servis ve vuruşlar hakkında hem teorik hem de uygulamalı bir bilgiler edinen minik tenisçiler, Backhand ve Forehand’i pekiştirdiler.

Öğrenmeye hevesli minik sporcular Nil Öğretmen’in motivasyonu sayesinde hem enerjilerini attılar, hem sosyaleştiler, hem de 1 saatlik verimli bir ders gerçekleştirdiler.

Tekirdağ yaylalarında horon coşkusu Tekirdağ yaylalarında horon coşkusu

Kursların yaz boyu, okullar açılana kadar TED'de  devam etmesi planlanıyor.

7F57C64F 7837 4Baa 99B8 Db7B5E2Ebe3A

Kaynak: Özge Ebecek