Bilişim Günleri etkinliği, Trakya Üniversitesi Teknopark ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği iş birliğinde Mühendislik Fakültesi Dekanlık Fuayesi’nde gerçekleştirildi. 
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tolga Sakallı, günümüzde bilişim devrimi yaşandığını ve ülkemiz de bu anlamda birçok gelişme olduğunu ifade etti. 

Huzurevi inşaatının yüzde 65'i tamamlandı Huzurevi inşaatının yüzde 65'i tamamlandı

“SİBER GÜVENLİK VE YAPAY ZEKA ÖNEMİNİ HİSSETTİRİYOR”
Sakallı, şunları kaydetti:

 “Ülkemizde ve dünyada bilişimin önemli alt alanları olan, ülkemizde de öncelikli ve özellikli kapsamlar anlamında değerlendirilen siber güvenlik, yapay zeka ve veri bilimi giderek önemini hissettirmekte ve bu alanların; sağlık sosyal bilimler, fen bilimleri, eğitim ve mühendislik olmak üzere birçok alanda ortaklaşa çalışmalar sunması yakın zamanda gerçekleşen gelişmelerdir. Ülkemize katma değeri yüksek ürünler sunacak olan siber güvenlik ve yapay zeka gibi disiplinler arası bilişim alanlarının ve ülkemizin gelişmişliğine doğrudan katkı sağlayacağını düşündüğüm katma değeri yüksek yazılımların geliştirilmesinin merkezinde de bilgisayar mühendisliği bölümleri bulunmaktadır. Trakya Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği olarak bir taraftan eğitim kalitemizle ilgili güncel çalışmaları takip ederken, bir taraftan da ders programlarımızın da daha güncel olabilmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Özellikle son iki yılda bilgisayar mühendisliği ve Trakya Teknopark arasında önemli bir ekosistem oluşturulmuş ve öğrencilerimiz teknoparktaki yaklaşık 80 şirkette staj ve iş imkanı bulabilmektedirler. Bu etkinlikteki ana başlık Teknoparktaki firmaların, dolayısıyla sektörün, öğrencilerimizden beklentilerini karşılaması, öğrencilerimizin staj ve iş bulmada imkanlarını irdelemeleri, bilgisayar mühendisliği sektörünü ve sektör çalışanlarını tanımalarını ve kendilerini daha doğru ifade edebilmeleri şeklinde sıralanabilir.” 


Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç ise “Bu etkinlikler ve buna benzer etkinliklerin sayılarının arttırılması özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencileri için hem kariyer gelişimlerine destek vermek hem daha iyi planlamalarını sağlamak hem de sektör öğrenci gelişimini artırmak açısından oldukça kıymetli” dedi. 

“ŞİRKET SAYISI 17’DEN 125’E YÜKSELDİ”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da  Trakya Üniversitesi Teknopark’ın gelişimine dikkati çekti. 

Tabakoğlu, şöyle konuştu:
“Teknoparkımız şirket sayısını 17’den 7 yıl içinde 125’e yükseltti. Çoğu mühendis olmak üzere 658 çalışanı ile bölgenin üniversiteden sonra en güçlü kariyere sahip elemanlarının çalıştığı çok özel bir yere dönüştü. Değerli Özgür Hoca’mın büyük katkıları var bu hızlı yükselişte. Teknoparkımızın gelişimi Mühendislik Fakültemiz için de büyük önem taşıyor. Nasıl bir tıp fakültesinin olmazsa olmazı hastane ise bir mühendislik fakültesi için de teknopark olmazsa olmazdır. Onun çalışma alanı olarak görülmelidir. Gençlere özellikle iki tavsiyede bulunmak isterim. Eskiden öğrenci yerine ‘Talebe’ kelimesi kullanılırdı. Yani talep eden anlamında. Talep etmek çok güzel ve önemli. Yani oturup sınıfta dersini dinleyen, fotokopilerden çalışarak dersi geçen değil; bilginin peşinde koşan, yorum yapabilen, Teknoparkını, Teknoloji Transfer Ofisini gezen, burada benim içine ne var diye merak eden, toplantıları takip eden ve talep eden öğrenci istiyoruz. Yani çalışan, merak eden, aktif olan bir gençlik istiyoruz. Bir ikinci husus da geleceği görebilmektir. Trap diye bir spor var bilir misiniz? Havaya hızlıca trap plağı atılır ve tüfekle biri onu vurmaya çalışır. Burada çok önemli bir püf noktası vardır. Plak çok hızlı gittiği için onun iki ya da 3 metre önüne ateş etmek zorundasınız ki onu vurabilesiniz. Üstüne ateş ederseniz ıskalarsınız. Bilişim teknolojisi de günümüzde çok hızlı ilerliyor. Bu hıza ayak uydurmanız lazım. Önce var olan bilgileri iyice öğreneceksiniz, sindireceksiniz. Bu iş nasıl yapılıyor öğreneceksiniz. Sonra da durup, geleceğe ateş edeceksiniz. Gelecek bilişimde, gelecek siber güvenlikte. Hep beraber geleceği, Türkiye yüzyılını inşa edelim.” 
Açılış konuşmalarının ardından Abdi İbrahim Teknoloji A.Ş. firmasından Koray Kurt, Innovigent Bilişim Danışmanlık A.Ş. firmasından Melda Demirdöven ve Mr. Usta firmasından Yunus Emre Kalkan bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler firma temsilcileri ile bir araya gelerek firmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Haber Merkezi