“Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında “Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında

Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, bakımevinde görev yapan veterinerler tarafından hayvanların bakımları, sağlık durumları, tedavi süreçleri ve sahiplendirme çalışmaları hakkında bilgi verildi. 
Daha sonra öğrenciler, Süleymanpaşa Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nin ameliyathane, hayvan bakım alanları, kedi ve köpekler için ayrı olarak tasarlanmış özel alanlar ile hayvanların barınma alanlarını inceledi.

BAKIMEVİNİN KAPASİTESİ ARTACAK
Mevcut 400 kapasiteli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi, hayata geçirilecek proje ile 1000 kedi ve köpeği misafir edebilecek hale gelecek. İdari bina, klinik birimi, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlara en iyi şekilde bakılıyor. 2 muayene odası, 2 operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane ve veteriner hekim ve veteriner yardımcıları odalarının bulunduğu klinik birimi ile sokak hayvanlarının tedavileri en iyi şekilde yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi