Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda 1. sınıfa başlayacak bazı öğrencilerin öğretmen ve şube seçimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine aykırı şekilde, velilerin talepleri doğrultusunda yapıldığı iddiası, diğer veliler arasında büyük tepkiye yol açtı. Birçok veli okul yönetimine ve ilgili makamlara şikayette bulunacaklarını dile getirirken, okul yönetimi ise iddiaları kabul etmedi.

Zafer Bayramı’nda  Emir Can İğrek sahne alacak Zafer Bayramı’nda  Emir Can İğrek sahne alacak

MEB’in yürürlükteki yönetmeliği gereğince, 1. sınıf ve 5. sınıf düzeylerindeki öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlık tarafından belirleniyor. Şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabiliyor.

VELİLER TEPKİLİ
Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulunda bazı öğrenciler için, sistem üzerinde tespit edilen bir açıkla öğretmen ve şube seçimlerinin, velilerin tercihlerine göre yapıldığı iddia edildi.
Okul yönetiminin incelenmesi çağrısında bulunan bir grup veli, yönetmeliğe aykırı davranıldığını, sistem üzerinde bulunan açık ile bir veliye seçimin nasıl yapılacağının anlatıldığını ileri sürdü.
Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıyacaklarını kaydeden veliler,  herkese eşit davranılmadığını öne sürerek, okul yönetimine tepki gösterdi.

OKUL YÖNETİMİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ
İddiaları kabul etmeyen Okul Müdürü Ahmet Faruk Çiftçi ise sistem üzerinden müdahale edilemediğini ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genel bir atama yapıldığını kaydetti.
Öte yandan velilerin ifadelerine göre; Müdür Çiftçi, söz konusu iddiaların ardından duruma tepki gösteren velilerin görüşme taleplerini doğrudan kabul etmeyerek, randevu almaları gerektiğini belirtti. Bu durum da tepki çeken bir başka husus olarak ifade edildi.

Kaynak: Serap Cömertoğlu İşcan