Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ İlkokulu’nda düzenlenen "Gıda Güvenilirliği ve Gıda Hakkı" konulu etkinliğe katıldı. Kumbağ İlkokulu Müdürü, Süleymanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Gıda ve Yem Şube Müdürünün katıldığı etkinlikte öğrencilere yapılan sunumun ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Takside uyuşturucu hap ele geçirildi Takside uyuşturucu hap ele geçirildi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl 44.'sü düzenlenen ve her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinin bu yılki teması "Daha İyi Bir Yaşam ve Gelecek İçin Yaşam Hakkı" şeklinde.
Dünya Gıda Günü'nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır. Dünyada milyonlarca insan açken her gün tonlarca gıda, üretim veya taşınma aşamasında bozularak veya evlerin, satıcıların ya da restoranların çöp kutularına atılarak israf edilmektedir. Gıdanın bilinçsizce tüketilmesi de üretimde kullanılan değerli kaynakların ziyan olmasına yol açmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi