Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Pembe Festival" etkinliği kapsamında motosikletli 25 kadın, Yelken Kulübü yanında bir araya geldi. Motosiklet tutkunu kadınlar sahil dolgu alandan Barış ve Özgürlük Parkı'na kadar kortej yaptı.

Bir grup kadın da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, gazetecilere, kansere karşı farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Candan Yüceer, şunları kaydetti:
 ‘’Her kesin bir araya geldiği bir etkinlik. Bir farkındalık aynı zamanda, biz sadece bir etkinlik olarak görmüyoruz. Bir farkındalık yaratma, bir bilinçlendirme oluşturma, hem kendi görev ve sorumluluklarımızı hatırlama hem de topluma bu bilinci aşılamak için bir aradayız. Meme kanseri maalesef son süreçte milyonlarca kadını etkileyen yüz binlerce kadını hayattan koparan bir hastalık. Erken teşhisi, erken tedavisi hayat kurtarıyor. Sağ kalım dediğimiz oran %90’nın üzerine çıkıyor. O anlamda bu farkındalık çok kıymetli, erken teşhis tedavi çok önemli. Biz de buradan erken teşhis hayat kurtarır diyoruz. Umarım bir farkındalık yaratırız Tekirdağ’ımızda ve Türkiye’mizde’’ dedi. 
Etkinliğe, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da katıldı. 

Tekirdağ’da 313 proje hayata geçiriliyor Tekirdağ’da 313 proje hayata geçiriliyor

036573Fc 9Fec 4Af6 B4D6 A3Dd2B7C56786E9D8916 31Aa 49Ad Bd91 A4Dc0Ebb45B4

Kaynak: Abdullah Yalçın