Üyelerinin faydasına olacak eğitim ve seminerlerini sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Almanya Pazarı, Yatırım Fırsatları semineri düzenlendi. 
Oda Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri,  TD-IHK Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, Proje Yöneticisi Ezgi Erdem, Avukat Melis Ersöz Koca ve Oda üyeleri katıldı.

Susuzluğa çözüm aranıyor: Son 9 yıl Susuzluğa çözüm aranıyor: Son 9 yıl

“BURASI SİZİN EVİNİZ”
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, şu ifadeleri kullandı: “Üyelerimizin faydalanabileceği eğitim ve seminerleri sürdürüyoruz. Üretim üssü bölgemizi aynı zamanda bir ticaret üssü konumuna da getirmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri, eğitimler seminler de bu yolda bir adım. Üyelerimizin yurtdışına açılması, ihracata ilk adımlarını atmaları da bizler için önemli. Son dönemde en çok üstünde durulan konuların başında ise sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konuları yer alıyor. WCF Avrupa ve Asya Zirvesinde de bu konu üstünde önemli fikir alışverişlerinde bulunuldu. Bizler üyelerimizle omuz omuza vererek, bölgemizin gelişmesi, üyelerimizin ilerlemesi adına önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Burası sizin eviniz.  İstediğiniz zaman gelin, danışın, bilgi alın, önerilerde bulunun. Bizler de talepleriniz ve önerileriniz ile ilgili gereken ne ise onu yapalım. Bugün de burada gerçekleşecek olan seminer oldukça önemli bilgiler barındırıyor. Şimdiden herkes için ufuk açıcı ve faydalı olması dileklerimle.” 

NEDEN TD-IHK?
Ahmet Çetin’in konuşmasının ardından seminer ile ilgili ilk sunumu gerçekleştiren TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türk Alman Ticaret Odası’nın amaçlarından bahsederek, “Türkiye ile Almanya arasında ekonomik ilişkilerin desteklenmesi, kökleşen ekonomik ilişkileri derinleştirme ve güçlendirme, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki çabaların desteklenmesi, karşılıklı olarak yatırımcı çekilmesi Odamızın amaçları arasında yer almaktadır” dedi. 
 TD-IHK’nın verdiği hizmetlere de değinen Özoğlu, “Vize yazılarının düzenlenmesi, şirket kuruluşları ve teşvikler hakkında güncel bilgiler, iki ülke pazarına ilişkin danışmanlık, gümrük, vergi, hukuk konusunda danışmanlara yönlendirme, şirket devirleri konusunda danışmanlık hizmeti, doğru ve geniş iletişim ağına erişim gibi birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 
TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun ardından Avukat Melis Ersöz Koca, Almanya’da Teşvikler, Şirket Kurulumu ve Çalışma Olanakları gibi birçok konuda bilgilendirmelerde bulundu. Sunumların ardından gerçekleşen soru cevap bölümünün sonrasında program sona erdi

Kaynak: Haber Merkezi