“Ateş savaşçıları” ekipmanlarını sergiledi “Ateş savaşçıları” ekipmanlarını sergiledi

Şarköy’deki bağlardan özenle toplanan üzümler, pazarlarda ve sokak tezgahlarında kilogramı 50 liradan satılıyor. Hem şaraplık hem de sofralık olarak değerlendirilen Şarköy üzümü, bölge halkı için önemli bir ekonomik gelir oluşturuyor. Tekirdağ’daki bağlarda hasat devam ederken, üreticiler yeni yılın planlarını şimdiden yapmaya başladı. 
TEKİRDAĞ ÜZÜMÜ
Türkiye, elverişli iklim ve toprak koşulları ile üzümün anavatanı coğrafyasında yer alıyor. Tekirdağ ise  33.397 da bağ alanı ve 31.598 ton üzüm üretimi ile önemli bağcı iller arasında bulunuyor.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü, aşılı-aşısız asma fidanı üretimi yanında bağcılık ve ilgili sektörlerde karşılaşılan sorunların çözümüne, yeni üzüm çeşitleri geliştirilmesine, çalışma konusunda yeni bilgi ve teknolojilerin üretilmesine ve kullanıcılara transferine yönelik projeli araştırma çalışmaları yürütüyor. 23 yeni üzüm çeşidi ülkemiz bağcılığına kazandırıldı. 
Enstitünün en önemli özelliği ise sahip olduğu “Asma Arazi Gen Bankası”nda yerli ve milli 1.459 üzüm çeşidini koruma altına almasıdır. Enstitüde yer alan Üzüm Ürünleri İşletmesinde üzümden üzüm pekmezi, üzüm sirkesi, üzüm suyu, koruk suyu, üzüm çekirdek yağı ve üzüm çekirdeği unu üretilerek satışa sunulmaktadır.

Kaynak: Özge Ebecek