Bakan Yerlikaya başkanlığında, 18 Ekim Cuma günü Süleymanpaşa ilçesindeki bir otelde “Türkiye’nin Huzuru” asayiş toplantısı düzenlendi. 
Toplantıya Yerlikaya’nın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Org. Ali Çardakçı, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanı Oramiral Ahmet Kendir, Vali Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül ve il protokolü katıldı. 
Tekirdağ’da bazı siyasi partilerin il başkanları, asayiş toplantısına davet edilmediklerini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

“SÖZ SÖYLEME HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP İl Başkanlığından yapılan “Kendileri çalıyorlar kendileri oynuyorlar” başlıklı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:


“Ülkenin geldiği durum, şehrimizde yaşanan olaylar da aslında tam bu senaryonun sonucu. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımı ile ‘Türkiye’nin Huzuru’ toplantısı Tekirdağ ilinde yapılmış. Yapılmış diyoruz çünkü bu toplantıdan ne İl Başkanımızın ne milletvekillerimizin ne de Büyükşehir Belediye Başkanımızın haberi olmamıştır. Bu toplantının özellikle tüm siyasi il başkanları olarak Valilik ziyareti talep ettiğimiz ve  Tekirdağ’da yaşanan güvenlik sorunu hakkında tüm siyasi parti il başkanları olarak Tekirdağ’ımız için ortak bir basın açıklaması yapma düşüncemiz olduğu bugünlerde yapılması da ayrıca düşündürücüdür. Şehrimiz için söz söyleme hakkımızı elimizden almaya çalışsalar da biz şehrimiz için, hemşerilerimiz için daha huzurlu ve yaşanılabilir günler için çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

“TEKİRDAĞ’IN GÜVENLİĞİ İÇİN BİZİM DE SÖZÜMÜZ VAR”

İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Metiner de toplantıdan ne teşkilatlarının ne de milletvekillerinin haberi olmadığını dile getirdi. 
Metiner, şu değerlendirmelerde bulundu:


“İYİ Parti olarak Tekirdağ’ımız için, Tekirdağ’ımızın güvenliği için bizlerin de söyleyecekleri elbette var. Madem bu toplantıya davet uygun görülmedi biz de en kısa zamanda basının karşısına çıkar Tekirdağ ve Tekirdağ’ın güvenliği için düşündüklerimizi hemşehrilerimizle paylaşırız. Çünkü kaybedilecek zaman, kaybedilecek Tekirdağ yok.”

“AYRIMCI POLİTİKALARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
DEVA Partisi İl Başkanı Ozan Varan ise toplantıdan ne teşkilatlarının ne de  Milletvekili Cem Avşar'ın haberi olmadığını dile getirdi. 


Varan, “Hiç kimsenin ayrımcı politikalarına göz yummayacağız. Çünkü kaybedilecek zaman, kaybedilecek Tekirdağ yok. Tekirdağ kimsenin siyasi malzemesi olamayacak kadar büyüktür” dedi. 

Prefabrik su depoları monte edildi Prefabrik su depoları monte edildi

EN SERT AÇIKLAMA NİŞANCI’DAN GELDİ
Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın başkanlığında Tekirdağ'da ‘Türkiye'nin Huzuru’ konulu bir güvenlik toplantısı düzenlenmiş. Zannımca, ilimiz Malkara ilçesinde istismara uğrayarak öldürülen Sıla bebeğin, yoğun bakım ünitelerinde rant uğruna ölüme terk edilen 12 yavrumuzun, genetiği değiştirilmiş mısırları piyasaya süren genetiği değiştirilmiş siyasetçilerin kimler olduğunu, bu pisliğin ucunun ‘kimlere’ dokunduğunu kendisine soracağımızı bilmesinden kaynaklı; programa muhalefet partilerinin il başkanlarını ve milletvekillerini davet etmediğini düşünüyorum. İçişleri Bakanı’nın sunduğu istatistiklere gelince, açıklanan sayısal veriler ne Türkiye ne de Tekirdağ'da bizlerin yaşadığı gerçeklikle örtüşmemektedir.”

Kaynak: Gökmen Yüce