Mimar ve mühendislerin çığlığı Mimar ve mühendislerin çığlığı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanan Parti Meclisi'nde, 6-9 Eylül tarihleri arasında tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oybirliği ile olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. 
Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde Sivas’ta Parti Meclisi toplanacak, Meclis Grubu ve il başkanları da bu toplantıya katılacak. Olağanüstü kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

TAŞMERDİVENLİ’NİN AÇIKLAMASI
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, gazetemize yaptığı açıklamada, tüzük kurultayının kasımdan eylüle alındığını anımsattı. 
Rutin programın devam ettiğini ve herhangi olağanüstü bir durumun bulunmadığını aktaran Taşmerdivenli, şunları kaydetti:
“Seçimli bir kurultay olmayacak. Dördünde Sivas’a gideceğiz, beşinde Ankara’ya döneceğiz, 9’una kadar Ankara’da olacağız. Zaten bu tür durumlarda parti seçimli kararı almaz. Seçimli bir kurultay olmayacak. Onun için zaten imza toplanması gerekiyor. Öyle bir durumun başlayacağını zannetmiyorum, öyle bir durum yok çünkü. Bu kurultayda tüzükte değişmesini istediğimiz şeyler ele alınacak.”

Kaynak: Haber Merkezi