Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çalıştıkları süre boyunca ülkeye büyük katkılar sağlamış olan emeklilerin çalışma yaşamlarının sonlanması ile başlayan emeklilik dönemlerinde hem haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri hem de karşılaşabilecekleri sorunlarda her alanda desteklenmeleri, sosyal devletin gerekleri arasındadır.
Bu çerçevede 2024 yılı, “Türkiye Yüzyılının Emektarları” olan emekli vatandaşların refah ve esenliklerini desteklemek, emeklilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak potansiyellerini kullanabilmeleri ve kendilerini, geliştirebilmelerini sağlamak, ülkenin kalkınmasına emekleri ile katkıda bulunmuş olan emeklilere verilen değeri ortaya koymak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Emekliler Yılı” olarak ilan edildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekliler Yılı çalışmalarında yetkili ve sorumlu kurum olarak belirlendi. 
Bu kapsamda SGK İl Müdürlüğü ve bağlı sosyal güvenlik merkezlerinde emeklileri karşılamak, erişilebilirliği artırmak, başvurularını almak ve yardımcı olabilmek amacıyla Emekli Masası uygulaması faaliyete geçirilmiş ve Tekirdağ’da düzenlenen Kiraz Festivali’nde, kent merkezi ve ilçelerinde bulunan alışveriş merkezlerinde de çeşitli zamanlarda kurularak emeklilerin soruları cevaplanarak görüş ve önerileri alındı.
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, emeklilere en iyi imkanları sunabilmek için kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürüttü, birçok alanda ayrıcalıklar sağlandı. Emeklilerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine imkan sağlamak amacıyla İl Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan “Üçüncü Yaş Üniversiteleri” protokolü bunlardan biri oldu. Emekliler Yılı kapsamında Tekirdağ ve ilçelerinde birçok firma ve esnaf ile yapılan anlaşmalar neticesinde emeklilerin gıdadan giyime, mobilyadan kişisel bakıma birçok sektör ve hizmetten indirimli faydalanması sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında ise emeklilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda 15 Temmuz 2024 – 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında 1 ay süresince ücretsiz konaklama hakkından faydalanma imkanı getirildi.  Bu kapsamda Tekirdağ’da Bolu, Bartın, İstanbul, Ankara, Isparta, Denizli, Edirne, Manisa gibi başka illerden gelen emekli misafirler ve eşleri ağırlandı, her sabah kahvaltıları ikram edili ve Tekirdağ tanıtıldı.

Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü tarafından emekli misafirler için bir hemşire görevlendirildi ve ziyaretleri boyunca misafirlere sağlık desteği sağlandı. Tekirdağ’da misafir edilen emekliler için İl Kültür Müdürlüğünün katkılarıyla Tekirdağ’da bulunan tarihi ve kültürel müzeler ile mekanlara kültür gezileri düzenlendi. Emekliler, bu hizmetlerden çok memnun olduklarını söyleyerek Tekirdağ’ a gelmiş olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Trakyagazetesi Tekirdağ 8 Ilden Gelen Emeklileri Ağırladı2

Mimar ve mühendislerin çığlığı Mimar ve mühendislerin çığlığı

Trakyagazetesi Tekirdağ 8 Ilden Gelen Emeklileri Ağırladı3

Kaynak: Haber Merkezi