Baro Başkanı Egemen Gürcün, Tekirdağ Barosu Olağan Genel Kurulu Aday Listesi’ni sosyal medya hesabından paylaştı. 
Ardından meslektaşlarına yönelik bir açıklama yapan Gürcün, görevde bulundukları ilk dönemde verdikleri sözleri yerine getirmek ve avukatlık mesleğinin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. 

Gürcün, şunları kaydetti:
“Mesleğimizin onurunu korumak, meslektaşlarımızın haklarını savunmak ve ortak sorunlarımızı çözmek için yola çıkarken, her adımda sizlerin güveni ve desteği en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Bu süreçte, yönetim kurulumuz ile meslektaşlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmekten baromuzun kurumsal kapasitesini güçlendirmeye kadar birçok alanda somut adımlar attık. Gelişen ihtiyaçlara ve güncel sorunlara yanıt vermek adına çeşitli faaliyetler düzenledik, eğitim programları ve etkinliklerle meslektaşlarımızın yanında olduk.”

“MESLEĞİMİZİN İTİBARINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gürcün, avukatlık mesleğinin karşılaştığı zorluklara çözüm üretmek için her platformda mücadelelerini sürdürdüklerini, mesleklerinin itibarını korumak için çalıştıklarını ifade etti. 
Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ilkelerini savunmayı en önemli görevleri arasında gördüklerini ve bu değerleri koruma adına kararlılıkla mücadele ettiklerini aktaran Gürcün, şu ifadeleri kullandı:
“Baromuz, hukukun üstünlüğüne olan sarsılmaz inancı ve Cumhuriyetin temel niteliklerine derin bağlılığıyla, yalnızca meslektaşlarının haklarını savunmakla kalmayıp, toplumun en savunmasız kesimlerine de kalkan olmayı görev edinmiştir. Kadınların, çocukların, doğanın ve tüm canlıların haklarını koruma konusundaki kararlılığıyla, baromuz insan onuruna yaraşır bir adalet sistemi için her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır, köklü ve güvenilir bir hukuk kurumu haline gelmiştir.
Yeni dönemde de kurullara seçilecek meslektaşlarımızla birlikte avukatlık mesleğinin karşı karşıya olduğu tüm zorluklarla mücadeleye devam edeceğimizi, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve insan haklarını her koşulda savunacağımızı, Tekirdağ Barosu’nun kurumsal gücünü daha da artıracağımızı ve meslektaşlarımızın haklarını korumak için güçlü bir irade ve azimle çalışacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim.”

“GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Gürcün sözlerini şöyle tamamladı:
“Tekirdağ Barosu 36. Genel Kurulu’nda siz değerli meslektaşlarımızın güveniyle seçilmemiz halinde, baromuzun kurullarında ve tüm çalışmalarında avukatlık mesleğinin geleceğini hep birlikte inşa etmek için sizlerin görüşleri ve önerileri her zaman yol göstericimiz olacaktır. Bu yeni dönemde de, sizlerin güvenine layık olma sorumluluğuyla, mesleğimizi daha da ileriye taşımak, daha güçlü bir baro ve dayanışma içinde bir meslek icra etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Vali Soytürk Bangladeşli konuğunu ağırladı Vali Soytürk Bangladeşli konuğunu ağırladı

69E207C2 D0B7 4Cb8 A934 13Ec20D5D6Bb

Kaynak: Haber Merkezi