19 Mayıs coşkusu alanlara sığmadı 19 Mayıs coşkusu alanlara sığmadı

“Mavi gözlü” şehir Tekirdağ, doğa, eko, agro, deniz, kültür, tarih, gastronomi ve sağlık turizmi ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 
Tekirdağ sahili, Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi,  Kapaklı Kazak Gölü, Uçmakdere, Laladere Mesire Alanı, Rakoczi Müzesi ve Namık Kemal Evi gibi tarihi ve turistik yerleri gezen turistler, Trakya’nın güler yüzlü insanlarıyla tanışma imkanı da buluyor. 
Kanola ve ayçiçeği tarlalarını gezerek fotoğraf çektiren turistler, çok güzel anılarla şehirden ayrılıyor. 
Tekirdağ'ın birlikte yaşama kültürü konusunda Türkiye'nin en ileri kentlerinden biri olması, İstanbul'a yakınlığı, bağları, festivalleri, coğrafi işaretli ürünleri ve gastronomisi ve güvenli olması da kenti çekici hale getiriyor. 
 
BULGAR TURİSTİN İLGİSİ ARTIYOR
Doğal ve tarihi güzellikleriyle adını sıkça duyuran Tekirdağ’a gelen Bulgar turist sayısında son dönemde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Edirne’nin ardından Tekirdağ’a da TÜRSAB aracılığıyla gelen Bulgar turistler, şehir turu atıyor, sahilde denizin keyfini çıkarıyor. 
Süleymanpaşa sahilinde tur otobüslerinden inen turistler Tekirdağ’ın güzelliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kafilede bulunanlar sık sık fotoğraf çektiriyor.

Kaynak: Gökmen Yüce