Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ’ın çok kısa bir zaman diliminde 1,5 milyon nüfusu bulacağını belirtti.
Sürekli göç ve misafir alan şehirde bugün kapalı olan öğretmenevlerinin tekrar faaliyete alınmasının, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerini kapsayan ortak bir öğretmen evi yapılmasının elzem olduğunu aktaran Kartal, “Çok yakın zamanda 14-15 bin öğretmen sayısına ulaşacak bu şehrimizde, öğretmen ve yakınlarının yararlanacağı, ihtiyaçlarını karşılayacağı öğretmenevlerinin olmaması Tekirdağ'ımıza yakışmamaktadır” dedi.
Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kartal, şöyle devam etti: “Cehalete karşı amansız mücadele veren kıymetli eğitim neferlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyoruz. Bu anlamlı gün münasebetiyle oldukça mühim bir konuya, elzem bir ihtiyaca dikkat çekmek istiyoruz! Öğretmenlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde yıllardır hissedilen öğretmenevi ihtiyacını kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.
Çerkezköy, Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biridir. Yaklaşık 3.000 öğretmenimiz burada görev yapmaktadır. Hemen yanı başında olan Kapaklı ilçemizde ise 2.000’e yakın öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca, yılda yaklaşık 300-400 öğretmenimiz tayin olarak bu bölgeye gelmektedir. Bölgemizde oldukça fazla bir şekilde tayin gelen giden öğretmen yoğunluğu yaşanmaktadır. Ancak, ne Çerkezköy’de ne de çevre ilçelerde öğretmenlerimizin bu zaruri hallerde konaklama ihtiyaçlarını, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir öğretmenevi bulunmamaktadır.”
ÖĞRETMENEVİ ÜÇ YILDIR KAPALI
Cavit Kartal, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sanayi bölgesi olmasının yanı sıra yoğun nüfus artışıyla birlikte, bu bölgede öğretmenevi ihtiyacı artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Süleymanpaşa'da daha önce faaliyet gösteren, binası halen yerinde duran öğretmenevimiz yaklaşık olarak üç yıldır kapalı ve hizmet vermemektedir. Eğitim öğretim kapsamında İlimize gelen Eğitim çalışanı ve öğrencilere konaklayacak oldukları yer bulmakta zorlanıyoruz..
Polisevi ve Turizm Otelciliği misafirhaneleri de yetmeyince çok yüksek konaklama ücretleriyle Otellere yönlendirmek zorunda kalıyoruz. Anadolu’nun dört bir tarafından bizi arayan, yatacak yer ayırtmak isteyen eğitim paydaşları ve dostlarımıza mahcup oluyoruz.Öğretmenevlerimiz yok demeye utanıyoruz. Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri birbirine çok yakın olup, yoğunluk bakımından her iki ilçedeki öğretmenlerimizin kolaylıkla faydalanabileceği bir öğretmenevinin yapılması gerekliliği aşikArdır. Fabrikalar ve sanayi kuruluşlarıyla dolu bu bölgede hayırsever iş insanlarının ve kamuoyunun desteğiyle bu ihtiyacın karşılanabileceğine inanıyoruz.”
“ÇERKEZKÖY, ÇORLU VE SÜLEYMANPAŞA'DA ÖĞRETMENEVİ ŞARTTIR”
Cavit Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türk Eğitim-Sen olarak çağrımızdır: Öğretmenler Günü’nde, Çerkezköy’e bir öğretmenevi kazandırılması, Süleymanpaşa'da binası halen yerinde duran öğretmenevinin gerekli tadilatı ya da yıkılıp, yerinde yenilenmesinin yapılarak, çok gerekli olan ihtiyacın karşılanmasını istiyoruz. Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa'da öğretmenevi şarttır. Yapılacak öğretmenevlerinin şehir merkezinden uzakta olmamasını talep ediyoruz. Herkesi bu mücadelede bizlerle omuz omuza olmaya davet ediyoruz. Yerel ve idari yöneticilerimizi, bu konuda ihtiyacın önemi konusunda bilgilendiriyoruz. Polisevinin, Orduevinin faaliyette olduğu gibi öğretmenevini de faal hale getirelim. MEB nezdinde gerekli girişimleri yapalım. Öğretmenlerimizi, altında ezilerek yaşadıkları bunca ekonomik sorunlar karşısında, yürek ve zihinlerinde filizlenen sahipsizlik duygularından kurtaralım. Öğretmenlerimizin gönlünü alalım. Motivasyonlarını artıralım. Dışarda çay ve kahve fiyatlarının el yaktığı bu zamanda, Bir araya gelip çay, kahve içecek, sohbet edebilecek oldukları mekanlarına kavuşturalım. Kamu kurumları, yerel yönetimler, iş insanları ve hayırseverler, bu projeye katkıda bulunarak öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilir. Bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyor ve talebimizin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Öğretmenler, ülkenin geleceğini inşa eden mimarlardır. Onların sosyal ve mesleki ihtiyaçlarını göz ardı etmek, geleceğimizi ihmal etmek demektir. Gelin, 24 Kasım’ın anlamına uygun bir şekilde bu önemli adımı hep birlikte atalım”