Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Süleymanpaşa ilçesinin Naip Mahallesi’nde “Sera Yenileme Projesi” kapsamında yapılan sera naylonu dağıtım törenine katıldı.  Öcal törende yaptığı konuşmada, “Üreticilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz bu proje ile üretimi desteklemek ve büyük bir paya sahip sera naylonu girdi maliyetinin düşürülmesini amaçlandık. Projemiz hayırlı olsun. Üreticilerimizin her zaman yanındayız"  dedi.

Sokak hayvanlarının durumu masaya yatırıldı Sokak hayvanlarının durumu masaya yatırıldı

Öcal, şunları kaydetti:
“Bakanlığımızca 2024 yılında desteklenen ‘Seraları Yenileyelim, Üretimi Destekleyelim Projesi’ ilçelerimizde seracılık yapan üreticilerimizin sera naylonlarının yırtılması, yıpranması sebebiyle tamamen atıl durumda bulunan seralarda örtü malzemelerinin yenilenmesi amacıyla uygulanmıştır.
İlçelerimizden gelen talepler doğrultusunda çoğunluğu Hayrabolu ve Süleymanpaşa ilçelerimiz olmak üzere Çorlu, Kapaklı, Muratlı, Saray ve Şarköy ilçelerindeki üreticilerimize sera naylonu dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında % 50 Bakanlık ve % 50 üretici katkısı ile toplamda 2.000.000 TL harcanarak proje yararlanıcısı her bir üreticiye ait sera naylonları ölçülerinde kesilerek 95 dekar sera alanında 68 çiftçimize ait toplamda 161 adet seranın sera naylonu yenilendi.
Üreticilerimize bol mahsüllü, bol bereketli ve bol kazançlı bir üretim sezonu diliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi