Sonbahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde, hava sıcaklıklarında dalgalanmalar yaşanıyor. Sıcaklıklardaki ani değişimler nedeniyle özellikle çocuklarda hastalıklar da artmaya başladı. 
Hava sıcaklığının pazartesi günü 23 derece ölçüldüğü kentte, sıcaklık salı gününden itibaren artmaya başlayacak.
Buna göre kentte sıcaklığın salı günü 26, çarşamba ve perşembe 27, cuma 28, cumartesi 25, pazar 22 ve pazartesi 23 derece olması bekleniyor. 
Havanın hafta boyunca parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. 

Öğrenciler bilimsel deneyler yaptı Öğrenciler bilimsel deneyler yaptı

SONBAHARDA NEDEN HASTA OLURUZ?
Havaların soğuması, mevsim geçişleri ve özellikle sonbaharın gelmesiyle enfeksiyon hastalıklarına yakalanma sıklığı artıyor. Metabolizmanın değişen hava koşullarına uyum sağlayamaması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmeye başlanması gibi etkenler virüslerin daha hızlı yayılmasına neden oluyor.

SONBAHARDA NE YEMELİYİZ?
Sonbahar aylarında mantar, kabak, patlıcan, mısır, havuç, kırmızı biber, ceviz, lahana, pırasa, ıspanak, pazı, karnabahar, kereviz gibi sebzeler ön planda olmaktadır. Bu sebzelerin günlük olarak 2-3 porsiyon tüketilmesi sağlık açısından ve bağışıklık açısından çok önemlidir.

GRİP İÇİN 9 BASİT ÖNLEM
Ellerinizi sık sık yıkayın. Çok kalın giyinmeyin. Geç yatmayın, en az 6 saat uyuyun. Kalabalık ortamları tercih etmeyin. Öpüşmek yerine başınızla selamlaşın. Hareketsizlikten kaçının. Su içmeyi ihmal etmeyin. Dinlenmeye zaman ayırın.

Kaynak: Özge Ebecek